The Passion 2018

God

03 april 2018 door Jeffrey Schipper

Ds. Otto Grevink: "Nooit eerder was de locatie van The Passion zo bepalend"

Nooit eerder was de locatie van The Passion zo bepalend. De Amsterdamse Bijlmer was op Witte Donderdag meer dan het decor voor de achtste uitvoering van het evenement.

In de wijk die dit jaar 50 jaar bestaat klinkt het Evangelie in de geschiedenis van wat mensen allemaal hebben meegemaakt en meemaken in de wijk. Het is de verre geschiedenis van de slavernij en van uitsluiting, nog steeds, maar ook de recente geschiedenis van de Bijlmerramp (1992). Daarom vertrok de stoet met het kruis ook bij ‘De boom die alles zag’; de boom die de ramp overleefde en waar een monument is opgericht voor de slachtoffers. Nabestaanden kwamen aan het woord tijdens de tocht met hún verhaal en hoe het geloof hen hier doorheen sleept. In de wijk met 85.000 inwoners en 150 nationaliteiten zijn er bovendien 150 kerkgenootschappen, die mee kleur geven aan die goede boodschap van Jezus. Wat is de goede boodschap in De Bijlmer?

Verteller Noraly Beyer, die net zo lang in de Bijlmer woont als dat Jezus leefde, en hier een huis vond, omdat er leegstand was, vertelt: “Toen Jezus zich in zijn tijd bekend maakte deed hij dat bij voorkeur onder mensen die zich buitengesloten voelden, anders waren, pijn hadden, ziek waren, of tegen de gevestigde orde ingingen. Wij vertellen hier vandaag het verhaal van een inspirerende persoon die juist die mensen in zijn armen sluit, in onze ogen kijkt en ons ziet zoals we zijn. Voor wie huidskleur, sociale status of religieuze achtergrond geen verschil maakt. In zijn verhaal wordt iedereen gezien.”

Met zangtalent uit de Bijlmer en de meest diverse cast ooit, waar een enorme energie in zat, gaf de Bijlmer hun goede boodschap af, hun Evangelie van Jezus: Leer anders naar elkaar te kijken, en niet in slechts twee kleuren, wit en zwart.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher