Gert-Jan Segers

God

03 april 2018 door Jeffrey Schipper

Gert-Jan Segers over dat 'gekke' geloof van de vroege zondagmorgen

"Op de morgen van Pasen gaat bij ons altijd vroeg de wekker. Heel vroeg. De betere helft van ons gaat dan naar een begraafplaats in de buurt," schrijft Gert-Jan Segers op zijn Facebookpagina.

"Tussen de velden en naast een boomgaard hier verderop staat een pittoresk kerkje met graven eromheen," vervolgt de ChristenUnie-leider. "En daar is ze als op Pasen de zon opkomt, de morgen definitief aanbreekt en we het feest van Jezus’ opstanding gaan herdenken. Mijn vlees is zwak en ik heb het gestel van een avondmens, maar de gewoonte is mooi en intrigerend.

Sinds jaar en dag gaat Eline, onze tweede dochter, op de vroege zondagmorgen mee met Rian. Eline is net achttien geworden en ze staat op de drempel waarop ze haar schooljaren achter zich laat. (...) Julia, de dochter van staatssecretaris Paul Blokhuis, was ook achttien. De foto’s die ik van haar zag, deden me een voor een denken aan mijn eigen dochters. Aan Eline. 

Julia is ziek geworden, heel erg ziek, en ze heeft dat uiteindelijk niet overleefd. (...) Op haar begrafenis zei Paul, haar vader: ‘Wij geloven met heel ons hart dat we Julia terug zullen zien.’ Het is dat gekke geloof van de vroege zondagmorgen. Je staat vroeg op, ziet het graf, de gevolgen van de dood en je gelooft in het leven.

In de Man van wie de engel zei: ‘Hij is hier niet, Hij is opgestaan.’ Vanaf nu is er, ondanks van alles, altijd hoop. Vanaf nu is alles mogelijk."

Lees hier het volledige commentaar van Gert-Jan Segers.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher