Donald Trump

Nieuws

03 april 2018 door Jeffrey Schipper

Veel christelijke prominenten vinden Trump helemaal niet onchristelijk

De Amerikaanse president Donald Trump is in een juridische strijd verwikkeld met pornoactrice Stormy Daniels. Deze kwestie is één van de vele redenen waarom mensen vraagtekens zetten bij het geloof van de president. Een nieuw boek openbaart waarom prominente evangelicals Trump helemaal niet zo onchristelijk vinden, meldt Trouw.

Predikant Richard Land vertelt in het boek The Faith of Donald J. Trump van David Brody dat Trump hongerig is naar het evangelie. Volgens hem vuurt de president voortdurend vragen af om meer van het christelijk geloof te weten te komen. Ook baptistisch voorganger en Republikeins prominent Mike Huckabee is ervan overtuigd dat Trump "diep respect heeft - niet alleen voor God, maar ook voor iedereen die gelooft in God".

Auteur David Brody voegt toe: "Babyboomers als Trump zijn gewend aan een geloof dat er soms wel is en soms niet. Ze hebben zich losgeweekt van theologische een institutionele verplichtingen op dezelfde manier als ze het vertrouwen hebben verloren in overheidsinstanties. Maar uiteindelijk zegt wel acht op de tien babyboomers een zekere verwantschap te voelen met religie."

81 procent van de evangelicals die naar de stembus ging, koos voor Trump. In een peiling in november was nog steeds 73 procent tevreden over hem.

Lees hier meer op de site van Trouw.

Lees ook: 8 redenen waarom christenen massaal voor Donald Trump kozen.

Reacties

Geloven is je overgeven aan de Heer van hemel en aarde en Zijn wil te gaan doen. Zie jij Trump dat al doen? Misschien is hij op weg, maar is hij al op 'De Weg'?
Toch zien we karakterovereenkomsten van mannen Gods in de Bijbel.

Abraham de schatrijke bedorven Arameeër, Jacob zijn zakelijk instinct, Jona, David, en Salomo die toch door de Here Jezus werden geprezen. Vaak balancerende op de rand van kritiek in hun periferie. God wilde hun vriend blijven en bleef zich met hen bemoeien. De Here Jezus zei, waarom noemt gij mij goed, niemand is goed dan alleen mijn Vader in de hemel! en anders! (Matth. 15:3)
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher