Best Life Church

Nieuws

04 april 2018 door Marina de Haan

Snelgroeiende Best Life Church in Utrecht start derde dienst

De Utrechtse gemeente Best Life Church blijft maar groeien. Sinds kort is de gemeente gestart met diensten in de recent aangeschafte Jacobuskerk. Inmiddels zitten de diensten van 10 en 12 uur bomvol. Daarom wordt er vanaf aanstaande zondag een middagdienst om 17 uur toegevoegd.

CIP.nl ging in gesprek met voorganger Paul van der Boom over de gemeente die hij met zijn vrouw Irma startte. “De verpakking vinden wij belangrijk, maar de liefde is nóg belangrijker.”

In tijden van kerkverlating, groeit Best Life Church. Wat is het geheim?
“We hebben drie sleutels tot groei: aantrekkelijke diensten, heel veel liefde én een boodschap van overwinning.”

“De verpakking vinden wij belangrijk, maar de liefde is nóg belangrijker.”

“Allereest hebben wij de mooiste boodschap die er is, namelijk Gods liefde voor ons. Die boodschap moet je dan ook supermooi en eigentijds inpakken. We besparen kosten noch moeite om deze boodschap aantrekkelijk en hip over te brengen. We hebben bijvoorbeeld een groot led scherm, prachtige lichten en een uitstekende geluidsinstallatie. Onze mensen zijn trots op hun kerk en nemen graag vrienden mee.”

“De verpakking vinden wij belangrijk, maar de liefde is nóg belangrijker. We leren onze mensen hoe gastvrij te zijn en de gasten op hun gemak te laten voelen. We horen vaak dat mensen een gevoel van thuiskomen hebben en ondergedompeld worden in een bad van liefde. Eigenlijk zijn we één grote familie.”

“Tot slot hebben wij een boodschap van overwinning. Het evangelie is een blijde boodschap en Jezus is een Koning van overvloed. Als Jezus aan boord is, kan je alles overwinnen. We leren onze mensen de principes van geloof en ze zien dat God op wonderbaarlijke wijze werkt in hun levens. In de kerk gebeuren wonderen. Mensen merken dat hun levens in positieve zin veranderen.”

Noem eens een paar voorbeelden van levens die veranderd zijn...
“Er kwam een Surinaamse man binnen die met drie vrouwen in een auto leefde. Ze waren aan lagerwal geraakt. Eén van de vrouwen werd opgemerkt door een jonge vrouw uit onze gemeente, waardoor we hen konden helpen. Een andere vrouw in onze gemeente bad of ze deze vier mensen in huis moest nemen. Ze kreeg een overweldigend gevoel van liefde en zekerheid, dus heeft ze de vier mensen onderdak geboden. Inmiddels is het viertal gedoopt en zijn ze ontzettend blij dat ze Jezus hebben leren kennen.”

“Onlangs is een televisieploeg van de EO opnames komen maken van Lydia, een meisje dat een aantal jaren geleden in de gevangenis zat voor een flinke misdaad. Toen ze vrijkwam, zei haar reclasseringsambtenaar tegen haar: 'Waarom ga je niet naar een kerk?' Ze kwam bij ons in de kerk en vertelde later: 'Toen ik binnenkwam, werd ik zo geraakt door de liefde dat ik een half jaar niet terug durfde te komen.' Inmiddels is Lydia geplant in de kerk, zingt ze mee in de BLC DARE-band en heeft ze met de band een eigen album opgenomen en uitgebracht.” 

Jullie hebben een blijde boodschap, maar is Utrecht klaar voor die boodschap? Is Utrecht klaar voor een opwekking?
“Veel Utrechters zijn klaar voor bekering. We zien dat bijna elke gast die binnenkomt een keuze maakt voor Jezus. Dan zijn tientallen mensen per maand. Mensen hebben geen zekerheid meer, geen houvast meer. Ze ervaren in hun wisselende relaties geen onvoorwaardelijke liefde. Alle normen en waarden lijken omvergehaald te zijn.”

"In de kleedkamer mag je alles zeggen, maar op het veld zijn we één van hart in de visie die is afgesproken."

“Maar geestelijk gezien is er nog veel te winnen in de stad. Eerst moet je in de hemelse gewesten ruimte maken, dan pas kan je grotere aantallen mensen tot geloof zien komen. We focussen daarom meer op gebed. Doordeweeks zijn er bidstonden, maar we willen nu ook het 24/7-gebed oppakken. Door gebed verander je situaties en kan God nog krachtiger meewerken.”

Ervaart u zelf ook strijd, ondanks de kerkgroei en de positieve berichten?
“Er is altijd strijd als je mensen vanuit de duisternis het licht ziet binnenstappen. We moedigen mensen daarom aan om geestelijk op hun voeten te gaan staan en om mee te bouwen aan de visie die God ons gegeven heeft. Als mensen een andere visie willen neerzetten, zeggen we: in de kleedkamer mag je alles zeggen, maar op het veld zijn we één van hart in de visie die is afgesproken. We zien dat dit heel goed werkt. We hebben nauwelijks onenigheid in ons midden, maar wel een enorm goede samenwerking.”

Waar ziet u Best Life Church over drie jaar?
“Onze visie is: heel Utrecht moet mee als Jezus terugkomt. We zijn al enige tijd bezig met het voorbereiden van een nieuwe campus in Nieuwegein. Daarnaast willen we nog minstens vijf andere campussen starten in en om Utrecht. Het doel is om in ieder geval minstens tienduizend mensen te hebben verspreid over deze campussen.”

“Over drie jaar willen we twee campussen hebben met meer dan 1500 mensen. Maar, alles kan veel sneller gebeuren als we ons meer toeleggen op gebed.”

Benieuwd naar de eigentijdse diensten van Best Life Church? Klik hier voor meer informatie.

Reacties

K
Wat is een campus?

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher