Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 april 2018 door Dirk van Genderen | Breaking Christian News

Twee ex-atheïsten erkennen: veel bewijs voor Jezus' opstanding

Twee bekende, voormalige atheïsten erkenden onlangs op de conferentie ‘Truth for a New Generation’ dat zij er zeer van overtuigd zijn dat Jezus Christus werkelijk is opgestaan uit de dood. Eén van hen is detective J. Warner Wallace (foto), die bekend is van het oplossen van moordzaken die al tientallen jaren geleden hebben plaatsgevonden.

De Bijbel zegt dat Christus na Zijn opstanding verscheen aan 500 mensen in één keer (1 Korinthe 15:6). Mensen die de opstanding ontkennen, zeggen dat dat een massa-hallucinatie was. Maar Wallace is het daar beslist niet mee eens. In de hele geschiedenis is geen groepshallucinatie bekend waarbij zoveel details worden vermeld als in de Evangeliën. "Er is overweldigend veel bewijs dat Hij waarlijk is opgestaan."

Alex McFarland, die de conferentie organiseerde, wijst op nog iets anders. "Vrome Joden die altijd God aanbaden op de sabbat, gaan dat na de opstanding van Jezus opeens op zondag doen, de eerste dag van de week. Dat was niet zonder gevaar voor hen. Ze hadden hun leven ervoor over. Dat is voor mij temeer een bewijs dat de Heere Jezus werkelijk is opgestaan."

McFarland is nu zeer overtuigd van de opstanding. "De opstanding van Christus bewijst dat Hij God is en dat er redding is door geloof in wat Hij deed aan het kruis. Hij is de Redder, de Verlosser. Het lege graf is het absoluut overtuigende bewijs. Ik vertel mensen dat het lege graf bewijst dat de Heere Jezus ons leven kan vervullen."

Dit bericht verscheen via Breaking Christian News in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

S
Voorheen heeft het Zendingsgenootschap Middernachtsroep dit artikel vertaald en uitgegeven in een brochure. Ik kon die in het NL. niet meer vinden, wel op deze site: https://www.scribd.com/document/29021712/auferstehung-prophetie-evangeliumUw aanhef is zwak en doet pijn: De Schrift Bewijst De Opstanding!!
S
...zoals vele opschriften op uw site pijnlijk en aanstootgevend en ONBijbels zijn. Doet me zo'n verdriet!