GGiN Opheusden

Nieuws

03 april 2018 door Reformatorisch Dagblad

Voltallige kerkenraad GGiN Opheusden afgetreden

De kerkenraad van de gereformeerde gemeente in Nederland (GGiN) te Opheusden heeft besloten in zijn geheel af te treden, laat het Reformatorisch Dagblad weten.

Dit besluit hangt samen met het recente vertrek van ds. A. van Voorden. De predikant werd losgemaakt van de gemeente in Opheusden vanwege een vertrouwensbreuk tussen hem en de kerkenraad. Met toestemming van de classis Oost van de GGiN gaan Van Voorden en de kerkelijke gemeente per 1 juni uiteen. 

Deze kwestie heeft veel impact op de bevolking van Opheusden. De plaatselijke GGiN telt maar liefst 3.000 gemeenteleden. Van Voorden staat daar sinds 2010 op de kansel. Hij is predikant sinds 2002; eerst diende hij de gemeente De Beek-Uddel. In 2010 keerde hij terug naar Opheusden. Voor zijn predikantschap was hij in hetzelfde dorp ouderling van de GGiN en directeur van de Rehobothschool.

Op maandag 9 april is er in Opheusden ledenvergadering, waarbij ambtsdragers verkozen zullen worden. De aftredende ambtsdragers zijn allen herkiesbaar. Ds. Van Voorden blijft beroepbaar in de GGiN. 

Foto: Wikipedia

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
CIP.nl crowdfundt voor De Hoop. Al 99 procent van het bedrag is opgehaald. Draag je bij?