Mark Zuckerberg

Nieuws

03 april 2018 door Redactie

Mark Zuckerberg haalt inspiratie voor Facebook uit Psalm 139

Facebook is geïnspireerd op Psalm 139:1-4. Dat zei oprichter Mark Zuckerberg zondag in een interview met April Wan, dat massaal werd gedeeld. “Toen ik Psalm 139:1-4 las, klikte er iets.”

“Ik zag een hemelse gloed en hoorde de stemmen van engelen,” vertelde de oprichter van Facebook. “Ervan uitgaande dat engelen klinken als de zoem van een miljoen servers. En de hemelse gloed eruit ziet als een verlicht toetsenbord.”

Topman Zuckerberg maakte voor het eerst kennis met de Bijbel op de universiteit toen een evangelische kamergenoot hem erover vertelde.

“Hij vertelde me dat de Bijbel de bomb-diggity is. Ik weet nog steeds niet wat dat precies betekent, maar het leek alsof hij mij het boek aanraadde. Mijn kamergenoot was heel enthousiast toen ik vertelde dat ik de Bijbel zou gaan lezen. Hij raadde me aan om niet bij het begin te beginnen, maar ergens waar ‘de Geest mij zou leiden’. Dat klonk eerder als het drinken van een shot whiskey, maar later begreep ik dat het iets compleet anders betekent.”

Toen Zuckerberg de Bijbel opende, las hij Psalm 139 en dacht: wow, wat een geweldig bedrijfsmodel. “Ik wist gelijk dat ik zo’n bedrijf wilde bouwen.”

In Psalm 139:1-4 staat:
Heer, u kent mij, u doorgrondt mij,
u weet het als ik zit of sta,
u doorziet van verre mijn gedachten.
Ga ik op weg of rust ik uit, u merkt het op,
met al mijn wegen bent u vertrouwd.
Geen woord ligt op mijn tong,
of u, Heer, kent het ten volle.

Zuckerberg is in het nieuws omtrent de privacy rondom Facebook. Hij verwacht dat het een aantal jaar duurt om die problemen op te lossen.

U zult begrijpen dat dit om een verlate 1-aprilgrap gaat die dit weekend massaal de ronde deed op internet. Zuckerberg was in gesprek met verslaggever April Wan, oftewel 1 april.

Reacties

Ik denk toch dat het zo is:

"Facebook, u kent mij, u doorgrondt mij,

u weet het als ik zit of sta, u doorziet van verre mijn gedachten.

Ga ik op weg of rust ik uit, u merkt het op, met al mijn wegen bent u vertrouwd.

Geen word ligt op mijn tong, of u, Facebook, kent het ten volle".

En dat is geen grap... ;-)
REAGEER
P
Niks nuttigers te plaatsen CIP?

REAGEER
A
Facebook als wereldwijd medium in Gods Schepping is HET medium om HET evangelie van God, Jezus Christus door de Heilige Geest aan de wereld te brengen, de vrijmoedige tool van Gods kinderen tot Zegen van de volken, halleluja
REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher