Red een Kind

Nieuws

29 maart 2018 door Red een Kind

Red een Kind viert 50-jarig bestaan

Red een Kind bestaat vijftig jaar. Op 28 maart 1968 werd Stichting ‘Redt een Kind’ opgericht. Destijds steunde de organisatie één weeshuis in India, inmiddels werkt Red een Kind naast India in negen Afrikaanse landen en helpt jaarlijks meer dan 110.000 kinderen. Tijdens dit jubileumjaar staat een onderzoek centraal naar de impact en de duurzaamheid van de dorpsaanpak van Red een Kind voor kinderen in Afrika en India. Een kritische blik wordt daarbij niet geschuwd.

“Met dankbaarheid kijken we terug op alles wat we hebben kunnen doen in vijftig jaar en alle mensen die als sponsor of vrijwilliger aan de missie van Red een Kind hebben meegebouwd. God heeft dat op heel veel manieren gezegend!

We grijpen ons jubileum ook aan om de balans op te maken: wat hebben we bereikt en hoe kunnen we in de toekomst kinderen nog beter te ondersteunen?,” zegt Andries Schuttinga, directeur van Red een Kind. “We zijn niet op zoek naar alleen maar de mooie plaatjes. We willen een eerlijk verhaal. Voor onszelf, voor de kinderen en gezinnen die we helpen en voor onze donors en sponsors die ons soms al vijftig jaar steunen.”

Het onderzoek, uitgevoerd door extern consultant Wouter Rijneveld, gaat met name over de kindgerichte dorpsprogramma’s van Red een Kind. In deze programma’s wordt het hele dorp ingeschakeld om toekomst te geven aan kinderen in armoede. Gezinnen worden in staat gesteld om hun leefomstandigheden en kansen zélf duurzaam te verbeteren. Zo worden kinderen geholpen op de plek waar ze het beste kunnen opgroeien: thuis, bij hun eigen familie en in hun eigen omgeving; één van de lessen die Red een Kind in de afgelopen vijftig jaar heeft geleerd.

Begin mei zullen, tegelijk met het jaarverslag 2017, de eindresultaten van het onderzoek worden gepresenteerd. Tijdens de gebruikelijke dankweek in november organiseert Red een Kind een jubileumbijeenkomst voor sponsors, vrijwilligers en andere betrokkenen om samen dankbaar terug te kijken op het 50-jarig bestaan van de stichting.

Lees hier meer over het werk van Red een Kind.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher