Nieuws

29 maart 2018 door SGP

SGP wil onderzoek naar bedreiging bekeerde moslims in AZC's

Moslims die christen worden, hebben te maken met geweld en bedreiging. SGP-Kamerlid Roelof Bisschop vroeg de staatssecretaris van Justitie en Veiligheid om deze problematiek in kaart te brengen, meldt de SGP.

Deze week tijdens een algemeen overleg over opvang, terugkeer en vreemdelingenbewaring deed staatssecretaris Harbers de toezegging om te kijken naar de mogelijkheden om deze zorgelijke situatie te onderzoeken. Hij beloofde nog voor de zomer terug te komen op deze toezegging. Lees hieronder een deel van de bijdrage van Bisschop aan het overleg.

"Voorzitter, de SGP maakt zich zorgen over de situatie van bekeerlingen in AZC’s. Moslims die christen worden, hebben te maken met bedreiging en geweld. Wij krijgen daar signalen van, ik noem een paar voorbeelden: bekeerde moslima’s durven hun hoofddoekje niet af te doen. En christenen durven niet met een Bijbel in de hand door de gangen van een AZC te lopen. Ze zijn bang voor wraakacties vanuit hun eigen gemeenschap.

Antisemitisme
Dat geldt ook voor mijn vragen over uitingen van Jodenhaat. Het is onverteerbaar dat dit voorkomt onder asielzoekers in AZC’s. De Duitse regering onderkent dit probleem en neemt maatregelen. Waarom is dit bij onze staatssecretaris niet bekend? Is de staatssecretaris ook van mening dat uitingen van Jodenhaat moeten leiden tot uitzetting van asielzoekers? Is hij bereid om te rapporteren of dat in de toekomst ook echt gebeurt?"

Lees hier de volledige bijdrage van SGP-Kamerlid Roelof Bisschop.

Lees ook: Amsterdamse voorganger bezorgd: "Moslims bedreigen mijn gemeenteleden".

Foto: SGP

Reacties

W
Prima. Asielzoekers moeten duidelijk worden voorgelicht dat we deze zaken in dit land niet tolereren. En natuurlijk ook andere bedreigingen, zoals de houding t.o.v. vrouwen en homo's. Als ze desondanks zich hier toch schuldig aan maken moet het hele gezin worden teruggestuurd naar plaats van herkomst. Nederland moet barmhartig zijn, maar ook haar ingezetenen beschermen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher