Nieuws

29 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Hart van Homo's reageert op christelijke flyer tegen zoenende mannen

Ook de christelijke stichting Hart van Homo's heeft gereageerd op de controversiële flyer in het Reformatorisch Dagblad tegen zoenende mannen. Marieke, deelneemster van de bijbelstudiegroep van Hart van Homo’s, schreef een commentaar.

Marieke: "Iedereen heeft recht op zijn eigen mening. U mag van mij, mits op bijbelse gronden, beweren dat een homoseksuele relatie niet in overeenstemming is met Gods Woord. Maar hoe zouden wij deze mening moeten ventileren? Moeten we die mening op deze manier ventileren? Is erover nagedacht wat een flyer als deze zal oproepen binnen onze samenleving?"

Een vriend van mij verwoordde mooi wat hij ervan vond: ‘Ik heb dubbele loyaliteit.’ Inderdaad, ook wij – zelf homoseksueel – zijn het niet geheel oneens met de boodschap van de flyer. U mag het vanuit de Bijbel niet eens zijn met homoseksuele relaties.
Maar moet hierover een flyer verschijnen?

Toch weet ik ook één ding zeker. Het is bijna Goede Vrijdag, een goede vrijdag! De dag waarop we gedenken dat Jezus kwam en Zijn leven gaf, voor mensen die uit zichzelf zo snel naar de (mogelijke) splinter in het oog van de ander kijken. Jezus zette geen rood kruis door mensen. Hij gaf een rood kruis vóór mensen!

En Hij heeft ons duidelijk gezegd wat Zijn gebod is," schrijft Marieke verwijzend naar Johannes 13:33b-35, 'Waar Ik heen ga, kunt u niet komen. Een nieuw gebod geef Ik u, namelijk dat u elkaar liefhebt; zoals Ik u liefgehad heb, moet u ook elkaar liefhebben. Hierdoor zullen allen inzien dat u Mijn discipelen bent: als u liefde onder elkaar hebt.’

Het initiatief voor Hart van Homo's is genomen door een groep mensen (homo en hetero) die vinden dat er meer ruimte moet komen voor homoseksuele jongeren binnen orthodox-christelijke gemeenschappen. Hart van Homo’s is een plek waar deze jongeren in alle rust en veiligheid kunnen zoeken naar wie ze zijn als mens – gelovig en homoseksueel.

Lees hier het volledige commentaar van Marieke.

Reacties

Marieke zegt: "Iedereen heeft recht op zijn eigen mening. U mag van mij, mits op bijbelse gronden, beweren dat een homoseksuele relatie niet in overeenstemming is met Gods Woord."

Haar eerste bewering is in tegenspraak met haar tweede. Met haar "mits op bijbelse gronden" beperkt óók zij de vrije! mening van een ander. Daarnaast: waarom MOET een mening altijd worden geventileerd?

Ik denk dat het soms (lees: vaak) beter is om er het zwijgen toe te doen en gewoon je weg te vervolgen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher