Mark Driscoll

Dagelijks leven

29 maart 2018 door Marina de Haan

Is Jezus welkom als Hij iets zegt dat je niet wilt horen?

Spreker Mark Driscoll daagt zijn luisteraars in deze video uit met de vraag: is Jezus écht welkom in je leven? Is Hij welkom in je huis? In je kerk? Is Hij welkom als Hij iets zegt dat je eigenlijk niet wilt horen?

Het volgende vers uit Openbaringen 3:20 wordt gezien als een geweldig evangelisatievers: 'Ik sta voor de deur en klop aan. Als iemand mijn stem hoort en de deur opent, zal ik binnenkomen, en we zullen samen eten, ik met hem en hij met mij.' Driscoll: “De waarheid is dat de kerk een deur had, maar ze sloten Jezus buiten. Hij was misschien ook wel te omstreden, te eigenwijs, Hij had een te sterke wil en zaaide teveel verdeeldheid. De kerk kwam samen zonder Jezus.” 

Die gewaarwording komt Driscoll ook in huidige kerken tegen. “Nog steeds zijn er zulke kerken, zulke denominaties. En dat is tragisch. Ik ben in kerken uitgenodigd om te spreken, maar werd gevraagd om niet zo vaak Jezus te noemen, omdat sommige mensen dan worden beledigd.” 

Een vraag die hij regelmatig hoorde was: moet het zo sterk over Jezus gaan? Zijn antwoord is een volmondig: ja. “Jezus is de hoop voor mensen. Hij is de hulp voor mensen, de genezing. Christen zijn is voor ons niet slechts een levensstijl of een sociale club. Het is echt Jezus ontmoeten, Hem de zonden laten overnemen, Hij geeft ons Zijn gerechtigdheid, vult ons met de Heilige Geest en door de genade van God worden wij steeds meer zoals Jezus.” 

Hij benadrukt dat alles om Jezus gaat en dat Hij verandering brengt in het leven. “Het begint en eindigt met Jezus.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher