Jasper Klapwijk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Terugkijken: activist legt uit waarom hij zoenende mannen in het RD wil

De actiegroep Gezin in Gevaar zorgde voor ophef door in het Reformatorisch Dagblad (RD) een flyer tegen een postercampagne met zoenende mannen te verspreiden. Jasper Klapwijk startte weer een tegenactie en zamelde geld in via crowdfunding. Met als doel om in diezelfde krant een flyer met zoenende mannen te krijgen. Woensdagavond was hij te gast in Pauw.

In gesprek met presentator Jeroen Pauw vertelt Klapwijk: "Het argument dat door de actiegroep wordt gebruikt is: "De postercampagne met zoenende mannen mogen onze kinderen niet zien. 'Dit is zedeloos.' Als christen voed ik mijn kinderen echt heel anders op. Mensen die elkaar liefhebben is het mooiste dat je als kind kunt zien." Via crowdfunding heeft hij inmiddels meer dan 5000 euro vergaard om een paginagrote advertentie met zoenende mannen in die christelijke krant te plaatsen.

Klapwijk gelooft niet dat de flyer van Gezin in Gevaar dichter bij de RD-doelgroep staat dan zijn eigen flyer. "Ik ben ervan overtuigd dat veel RD-lezers niet van mening zijn dat zoenende mannen uit de openbare ruimte geweerd moeten worden of dat homoseksualiteit uit den boze zou zijn."

Reacties

Onnatuurlijk gedrag, homoseksueel zoenende mannen, mag niet gepromoot worden door een reclamecampagne. Trouwens ook sexueel zoenende hetero's zie ik liever niet.
E
de ene dwaas(J.Klapwijk) steekt de andere dwaas (RD) de loef af. Of probeert dat toch.

N
Negatieve publiciteit is ook publiciteit. Het RD trapt er weer in.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen