Paus Franciscus

Nieuws

28 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Paus prijst christelijke politieman die plaats van gijzelaar innam

"Ik prijs in het bijzonder de edelmoedige en heldhaftige daad van luitenant-kolonel Arnaud Beltrame, die zijn leven gaf om anderen te beschermen," aldus paus Franciscus in een condoleance-telegram naar aanleiding van de aanslagen in het Zuid-Franse Carcassonne en Trèbes.

Bij de aanslag vielen vorige week vrijdag vijf doden en verschillende gewonden. Agent Arnaud Beltrame liet liet zich in de supermarkt vrijwillig gijzelen, zodat anderen konden worden vrijgelaten. Toen veiligheidstroepen die buiten stonden daarna schoten in de supermarkt hoorden, vielen ze de winkel binnen en schoten de gijzelnemer dood. De agent was op dat moment al getroffen.

Paus Franciscus: "Ik betuig mijn medeleven met de gewonden en hun families alsook met allen die door deze tragedie zijn geraakt," citeert het Katholiek Nieuwsblad. "Ik vraag de Heer om hen steun en troost te brengen. Ik veroordeel opnieuw dergelijke daden van willekeurig geweld, dat groot lijden veroorzaakt en ik smeek God vurig om het geschenk van vrede. Ik roep over alle betrokken families en over het Franse volk de goedheid van Gods zegen in."

Priester Jean-Baptiste zou komende zomer het huwelijk van de agent bevestigen. Hij is ervan overtuigd dat Beltrame zich door zijn geloof liet inspireren, verwijzend naar een uitspraak van Jezus: 'Niemand heeft een grotere liefde dan deze, namelijk dat iemand zijn leven geeft voor zijn vrienden' (Johannes 15:13).

Lees ook: Christelijke agent nam de plaats in van een gijzelaar en stierf.

Reacties

A
Ja triest, agent Arnaud stierf in de strijd tegen satan, die via de islam rondgaat om te vernietigen.

Vraag: door welke kogel is Arnaud dodelijk getroffen?

Shalom
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher