Karin de Schipper

God

28 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Karin en haar kerk verdiepen zich 50 dagen in de Heilige Geest

Vijftig dagen lang aandacht geven aan het leren kennen van de Heilige Geest. Karin de Schipper is één van de tientallen christenen die zich vanaf Pasen hiermee bezighoudt. Een hulpmiddel daarbij is de scheurkalender ‘50 Dagen op weg met God’. Aan de hand daarvan geeft de kerkelijk werker in opdracht de komende tijd aandacht aan de Heilige Geest in de Maranathakerk te Alphen aan de Rijn.

Het EW verlangt intens naar een krachtige herleving van de kerk. Als protestants-evangelische beweging zetten we ons in voor geestelijke vernieuwing van de traditionele kerk en met name de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).

De bedoeling is dat christenen in de vijftigdagentijd door het gebruik van de scheurkalender op een laagdrempelige manier vertrouwd raken met het werk van de Heilige Geest. “In de kerkelijke gemeente waar ik momenteel actief ben brengt de predikant al langer het werk van de Heilige Geest onder de aandacht met een programma, genaamd Lopend Vuur. Het verspreiden van de scheurkalender onder alle gemeenteleden past hierbij,” vertelt Karin.

Wat maakt de vijftigdagentijd zo waardevol?
“Komende zondag vieren we tijdens Pasen dat de Heer waarlijk is opgestaan. De vraag is: en hoe nu verder? Wat betekent het om in de vrijheid van Christus te leven? Het mooie is dat de Heilige Geest helpt om daar invulling aan te geven. In de Geest worden beloften uit de Schrift vervuld. Jezus vertelde Zijn discipelen: 'Ga niet weg uit Jeruzalem, maar blijf daar wachten tot de belofte van de Vader, waarover jullie van mij hebben gehoord, in vervulling zal gaan'.”

Wat moet ik mij voorstellen bij het thema ‘'Wachten op de Heilige Geest’?
“Dat we mogen staan op de beloften die God heeft gegeven. Vergeet niet dat verwachtingsvol geloven hele oude papieren heeft. Denk aan het volk Israël. Tijdens hun reis door de woestijn ging een wolkkolom voor hen uit.” God leidde Zijn volk op de weg in de woestijn naar het beloofde land.

"De komst van Gods Geest heeft heel veel in gang gezet - en dat gaat nog steeds door. Over die tijd van wachten en over op Wie we dan wachten, gaat dit vijftigdagenproject."

Karin: “De komst van Gods Geest heeft heel veel in gang gezet - en dat gaat nog steeds door. Over die tijd van wachten en over op Wie we dan wachten, gaat dit vijftigdagenproject. De tijd tussen Pasen en Pinksteren nemen we de tijd voor Bijbel en gebed in een verlangen om Gods Geest te leren kennen, ontvangen en eruit te leven.”

Het materiaal bevat vier Family Nights. Bianca Boenders van You!ng heeft deze met het Evangelisch Werkverband ontwikkeld. Zij vertelt: "Je gaat met You!nGFamilyNights samen bouwen aan je geloof. Tijd met elkaar en gezelligheid. De opdrachten zorgen ervoor dat jullie als gezin en misschien wel samen met meer mensen dan je eigen gezin, een heerlijke tijd hebben en meer naar elkaar toe groeien."

Hoe geven jullie verder als kerk concreet invulling aan de vijftigdagentijd?
Karin: “Aan het begin van de vijftigdagentijd – aan het eind van de tweede week – organiseren we een bijeenkomst om te bespreken wat ‘wachten op de Heilige Geest’ voor iedereen persoonlijk inhoudt. In de scheurkalender wordt een voorzet gegeven. Zo wordt onder andere duidelijk gemaakt dat wachten iets anders is dan passief vooruit kijken.

Aan het einde van die vijftigdagentijd - met Pinksteren - gaan de predikant en ik samen voor. Het gaat dan over de vruchten van de Geest. Tijdens de ‘Kerkdienst aan het Meer’ begin juni is het Pinksteren in de praktijk. Veel verschillende kerken uit de omgeving nemen aan die viering deel. Pinksteren betekent in zekere zin ‘elkaars taal verstaan’. Mijn verlangen is dat de samenkomst bijdraagt aan het verstaan van elkaars ‘kerktaal’.”

Meer weten over ‘50 Dagen op weg met God’? Klik hier voor meer informatie en klik hier om de scheurkalender te bestellen.

Reacties

Heel veel over gaven en vrucht van Gods geest vind je op www.kracht-en-liefde.nl.

Heel verhelderend!
REAGEER
Schitterend om dit te lezen en ik hoop van harte dat de zoektocht wordt beloond met een zichtbare bemoediging door Gods Geest.

Denkende aan Efeze 4: 11-16), waarin we lezen dat God de vijfvoudige bediening aan de gemeente geeft, hoop ik dat het daadwerkelijk tot een levendige verandering leidt. Het enige maar..., is het behouden van de balans tussen Woord en uitvoering. In de ruim 40 jaar dat ik hiermee werkzaam was, heb ik zowel vrucht als ellende gezien. Wijsheid en inspiratie toegewenst.
REAGEER
B
In de Tora . Lev. 23:15,16 wordt ons opgedragen de zgn. "omertelling" te doen, dwz. tel 7 volle weken, 49 dagen dus , vanaf Pesach en dan is het op de 50ste dat Shavuoth.

Een periode van heiliging, die uitmondt in het neerdalen van de Ruach ha Kodesh, JHWH , die Geest is.

Mijn vraag aan Karin de Schipper is, of ze dit kent en daarop haar positieve actie baseert.

Shalom, chaq Pesach sameach,

Ben Kok (joods-chr. pastor)
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher