Kerk in Actie

Nieuws

27 maart 2018 door Kerk in Actie

Kerken sturen meer dan 55.000 kaarten naar gevangenen

Via de protestantse kerken worden er deze week meer dan 55.000 kaarten gestuurd naar gevangenen. Met de kaarten wil Kerk in Actie een paasgroet overbrengen.

"Ontvangers realiseren zich dat er aan hen gedacht wordt. Pasen is een nieuw begin en het is goed om die boodschap door te geven," aldus Trinus Hoekstra die vanuit Kerk in Actie betrokken is bij jusitiepastoraat. De kaarten gaan naar Nederlanders in buitenlandse gevangenissen en naar gedetineerden in gevangenissen in Nederland.

Deze actie had niet zo groot kunnen worden zonder de inzet van honderden vrijwilligers, beseft Trinus Hoekstra zich. “Honderden diakenen, ZWO-commissies en natuurlijk kerkleden maken deze actie tot een succes. Zij bestellen de kaarten en maken de kaarten gereed voor verzending.”

Naast de paasgroet namens de kerken ontvangen de gevangen ook een kaart met postzegel om zelf te versturen. Dat de gevangenen daar blij mee zijn blijkt uit de vele reacties. "Een man was zo blij met zijn kaart, heel bijzonder. Hij had zijn familie nog niet kunnen bereiken en had geen geld voor een telefoonkaart. Hij had gebeden om een oplossing en de kaart van voelde voor hem als gebedsverhoring".

Gemaakt in de gevangenis
De kaarten zijn ontworpen in een gevangenis. Onder leiding van een dominee gingen gedetineerden creatief aan de slag met het thema van de 40dagentijdcampagne ‘Onvoorwaardelijke Liefde’. Na een gesprek bedachten de gedetineerden met elkaar een manier om dat thema te verbeelden. “Dat is een prachtig ontwerp geworden. Het is een viltwerk geworden van wol. Ze vonden wel dat in het midden van het hart een kruis moest. Want zeiden ze: "de liefde van God heeft ook te maken met het kruis."

Verzonden door kerken
Via Kerk in Actie en het Boekencentrum Uitgevers konden kerken de kaarten bestellen. De kaarten werden vervolgens geschreven en klaargemaakt voor verzending. Via Epafras en Protestants Justitiepastoraat worden de kaarten verder uitgedeeld. Aan de kaart met een paasgroet zit een extra kaart die de gevangenen kunnen versturen naar hun geliefde.

De paasgroetenactie is een initiatief van Kerk in Actie, Epafras, Protestants Justitiepastoraat en Boekencentrum Uitgevers.

Reacties

T
Geweldig.!!!!.

Een bemoediging voor mensen in zo een situatie. Godsrijkezegen voor julie allemaal.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher