Kerkacademie

Nieuws

28 maart 2018 door Kerkacademie

Nieuw cursusinstituut voor kerken: Kerkacademie

September 2018 start het bedrijf Helderblauw met een cursusinstituut voor kerkelijk werkers. Het nieuwe initiatief onder de naam Kerkacademie, verzorgt cursussen voor zowel vrijwilligers als beroepskrachten. Helderblauw wil met Kerkacademie kerken ondersteunen in het optimaal inzetten van de talenten en kwaliteiten van hun werkers.

De trainingen zullen gericht zijn op het optimaliseren van de deskundigheid van mensen in uiteenlopende commissies en aandachtsgebieden. Directeur Marco van de Wetering van Helderblauw over het nieuwe initiatief: “Kerken hebben te maken met toenemende technische mogelijkheden en veranderende wensen van de gebruikers van het kerkgebouw. Daarnaast heeft de terugloop in kerkbezoek en actieve vrijwilligers, een invloed op tijdsdruk en beschikbare kennis. Een deskundige toerusting is van belang. Het verhoogt optimaal gebruik van beperkte tijd en financiële middelen. Een goed toegeruste kerkelijk werker, doet zijn werk bovendien met meer plezier!”

Met deskundige docenten en trainers wil Kerkacademie vrijwilligers en professionals in de kerk toerusten bij hun werk. De cursussen richten zich op praktische ondersteuning waarbij het contact met collega’s uit andere kerken een duidelijke meerwaarde heeft; leren van elkaar en ervaringen delen. De cursussen zijn niet inhoudelijk theologisch of dogmatisch van aard. Personen uit alle kerkelijke denominaties moeten elke afzonderlijke cursus kunnen volgen.

Het initiatief voor Kerkacademie is al sinds 2016 in ontwikkeling. Het opleidingsinstituut wordt begeleid door een Raad van Advies. De leden daarvan zijn zeer deskundig en ervaren als adviseurs in kerkelijk Nederland.
Helderblauw is ook organisator van de Kerkenbeurs en uitgever van Kerkmagazine, beiden gericht op de facilitaire kant van kerken.

Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher