Nieuws

27 maart 2018 door LPB Media

LPB media in actie tegen eenzaamheid

Ruim 30% van de ouderen is eenzaam. Juist in een levensfase waarin zelfredzaamheid terugloopt en de steun van anderen hard nodig is, overheersen gevoelens van verlatenheid en eenzaamheid. LPB media (voorheen Luisterpost | Bralectah) komt in actie tegen eenzaamheid en voor verbinding.

Bij eenzaamheid voel je het gemis van verbondenheid met anderen. Zelfs met een goed sociaal netwerk kunnen mensen zich toch eenzaam voelen. Bijvoorbeeld als gevolg van een groot gemis of onvervangbaar verlies. De oorzaken van eenzaamheid verschillen van mens tot mens. Zo had Han (69) geen werk meer en verloor hij iemand die hem dierbaar was. Gesprekken met collega’s maar ook de bezoekjes en een gezamenlijke maaltijd in het weekend ontbraken plotseling in zijn dagelijks leven. Hij werd ziek en depressief: “Soms schaamde ik mij ervoor… een sociaal isolement is niet goed voor een mens en dat was hier ontstaan.”

Samen voor verbinding
De kracht van de verbinding is te vinden in het samenzijn, stelt LPB Media. Bijvoorbeeld door nieuwe contacten aan te gaan of bestaande contacten te verbeteren.
Daarom volgt men tien pakketjes met twee koffiekopjes door heel Nederland. Deelnemers ontvangen een pakketje en gaan met de kopjes naar iemand toe om met hem / haar een kopje koffie of thee te drinken. Op de kopjes staan twee vragen om het gesprek op gang te brengen. “We willen via deze manier het omzien naar elkaar stimuleren”, zegt Bernhard Jonker, directeur LPB media. Het koffie-linkmoment wordt vastgelegd met een foto en vervolgens geeft de deelnemer het pakketje door aan de volgende.

Koffie-linken
Ook jij kunt meedoen! Je hebt daarvoor niet perse de speciale mokjes nodig. Maak een selfie van het koffie-linkmoment bij degene die je bezoekt en post de foto op social media met #samenvoorverbinding. De mooiste foto wint een leuke prijs! Meer informatie vind je op de website www.samenvoorverbinding.nl.

“Door samen koffie-linkmomenten te beleven, ontstaat er verbinding met elkaar. LPB media wil op deze manier onderlinge betrokkenheid en levensinvulling concreet maken in het dagelijks leven. Maar ook met onzichtbare draadjes zijn wij verbonden met elkaar: in Christus!”

Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher