Milad

Levensverhaal

28 maart 2018 door Hour of Power

Milad: "Mijn moeder zag Jezus in haar droom"

Milad (20) komt oorspronkelijk uit Afghanistan en woont sinds 2009 in Nederland. De aanleiding waarom hij naar Nederland kwam, was heftig.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Zijn vader was kledingmaker, maakte kleding voor vrouwen en dat was tegen het islamitische geloof. Het hele gezin werd bedreigd door de terreurbeweging van de Taliban en de oudere broer van Milad werd ontvoerd. Milad begon zich steeds onveiliger te voelen, en op een dag besluit het gezin dat er niets anders opzit, dan te vluchten.

Milad: "Ik heb zelfs geen foto van vroeger, we moesten alles achterlaten. In Nederland hoorde ik dat mijn broer was doodgeschoten. In Afghanistan volgde ik het islamitische geloof om in leven te blijven, anders word je vervolgd. Toen ik eenmaal in Nederland was, was het geen verplichting meer. Ik kon het pad volgen was ik zelf graag wilde volgen."

Milad vervolgt: ‘In het asielzoekerscentrum ging ik stiekem de Bijbel lezen, en ik kwam erachter dat mijn broertje óók stiekem de Bijbel las. Met verbazing kwam hij naar me toe: sinds wanneer lees jij de Bijbel? Ik vertelde hem mijn verhaal, hij zijn verhaal. Samen besloten we naar de kerk te gaan. Ook een andere broer gaf toe met het christendom bezig te zijn. En later volgde ook mijn zus. Met lood in onze schoenen gingen we naar mijn ouders. Ze waren geschrokken, maar verboden het ons niet.

Op een nacht kreeg mijn moeder een droom en in die droom zag ze Jezus Christus met in Zijn armen mijn broer die is doodgeschoten. Hij zei tegen mijn moeder; je zoon is veilig bij mij. Toen is het hele gezin tot geloof gekomen. Voor mij was dat ook een bevestiging, een teken. Ik was altijd op zoek naar iets. Ik wist dat ik iets nodig had, maar ik wist niet wat.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Mijn leven is veranderd door het stukje in de Bijbel dat gaat over de verloren zoon. ‘Want mijn jongste zoon was dood, maar hij is levend geworden. Ik was hem kwijt, maar ik vond hem weer terug’. Dat gaat over mij; ik was verloren. Ik voelde me altijd gestrest en verdrietig om mijn overleden broer. Nu heeft mijn leven doel gekregen."

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher