antisemitisme

Nieuws

27 maart 2018 door De Telegraaf | Joods.nl | NOS

Joodse vrouw (85) doodgestoken en verbrand in Parijs

De 85-jarige Mireille Knoll is vrijdag in haar appartement in Parijs neergestoken en verbrand. De Joodse gemeenschap vreest dat de gruwelijke moord een antisemitisch karakter heeft, maar dat politie en justitie bang zijn dit te erkennen, schrijft De Telegraaf.

Knoll, die in de Tweede Wereldoorlog ternauwernood aan de vernietigingskampen ontkwam, werd vrijdagnacht dood en verbrand gevonden in haar eigen appartement in het Elfde District van Parijs, voegt Joods.nl toe. Ze werd met zeker 11 messteken om het leven gebracht, waarna haar woning in brand was gestoken. Samen met ongeveer 13.000 andere Joden werd zij opgepakt en bijeengedreven in 1942. Velen werden gedeporteerd naar vernietigingskampen, maar Knoll wist te ontkomen.

Het Franse Openbaar Ministerie vermoedt dat een vrouw het slachtoffer was van een antisemitische moord. De hoofdverdachte is volgens parlementslid Meyer Habib van de partij Union des démocrates et indépendants (UDI) een 35-jarige moslim die de woning naast het slachtoffer betrok en die zij al zou kennen sinds zijn geboorte. Ook een tweede verdachte is aangehouden.

Minister van Binnenlandse Zaken Gérard Collomb eiste dat “de onderste steen bovenkomt in het onderzoek naar de motieven van de daders van deze daad van barbarij, die het donkerste uur van onze geschiedenis in herinnering roept”. Volgens hem “is een aanval op een Jood gelijk aan een aanval op Frankrijk en op de waarden waarop de natie is gegrondvest”.

De Joodse belangenorganisatie CRIF heeft voor morgen een protestmars aangekondigd in de Franse hoofdstad.

Reacties

W
Wel weer wonderlijk dat deze antisimitische barbaarse daad niet op het nieuws komt !

Alleen de Telegraaf berichte er over.

Vreselijk dat we de andere kant op kijken als het de joden treft !
Ik ben het bericht wel op NOS.nl tegengekomen, met de vermelding dat het hier waarschijnlijk een antisemitische moord betrof.
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher