Joyce Meyer

God

27 maart 2018 door Redactie

Joyce Meyer: een christen met een tattoo is niet raar

Christen zijn en een tatoeage hebben gaan prima samen, vindt Joyce Meyer. In deze video is ze daar heel duidelijk in. Ze roept op tot heiligheid, maar benadrukt dat heiligheid niet religieus of wettisch hoort te zijn. “Heiligheid is een warboel en een nachtmerrie geworden,” vertelt ze gepassioneerd. 

Heiligheid staat volgens haar tegenwoordig gelijk aan niet roken, niet drinken, niet dansen, geen make-up en al helemaal geen tatoeage. Volgens haar worden de verzen Leviticus 20:27-28 vaak ingezet als tegenargument op het hebben van een tatoeage. Maar dit Bijbelgedeelte wordt volgens haar niet goed geciteerd. “We halen iets uit het vers en laten weg wat wij weg willen laten.”

Zelf leefde ze lang in gebondenheid door allerlei wetten en regels. “Het gaat altijd over wat je niet mag. Waarom zouden we denken dat God kleurloos en saai is? En dat Hij je een zooi regels geeft?” In de Bijbel staat dat God in de hemel zit en lacht. “Hij heeft een lach aan ons gegeven en Hij verwacht dat we die lach gebruiken.” Veel mensen verlangen ernaar om blij te zijn. “Wij zijn Gods billboard.”

Ze benadrukt dat het niet saai is om Christus te dienen. “Het is heel erg leuk en er is zoveel dat je kan doen. En je kan overal van genieten. Wij hebben meer plezier dan ieder van ons ooit heeft gehad tijdens het uitgaan.”

“We kunnen niet naar mensen kijken en voor onszelf bedenken dat dat slechte mensen zijn, omdat ze er anders uitzien of omdat ze andere dingen zeggen.”

Reacties

Ik zag ooit een documentaire over een christelijke voorganger in Nigeria. Honderdduizenden volgelingen gooiden week na week papiergeld in grote blauwe vuilnistonnen. Na de dienst werden ettelijke tonnen verzameld en naar zijn huis gebracht. Hij was de enige met echt gras rondom zijn villa die door de plaatselijke politie werd bewaakt. Deze overvloed kan ook voor U zijn preekte hij. Ik zag de in lompen gehulde mensen na de dienst weer weglopen. Zo ging het steeds opnieuw. Zo gaat het nog steeds!!!!
REAGEER
H
Mevrouw Meyer is uitstekend in staat om zichzelf te verrijken ten koste van met name het arme deel van deze wereld. Ze verkondigt een evangelie dat niet in overeenstemming is met Gods woord. Ze is zichzelf schatten aan het verzamelen hier op aarde. Een dwaalleer die afhoudt van wat Jezus van ons wil. Hij wil niet ons geluk hier en nu, Hij wil ons hart. Zij heeft het over plezier en genieten. Met haar vermogen is dat niet zo moeilijk. Het is alleen een leugen.Elke keer als ik haar hoor of zie bekruipt mij een naar gevoel.
REAGEER
J
Waar blijven de veroordeling en de bijbelteksten van de GG ?
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher