the bible project

God

26 maart 2018 door Redactie

Deze prachtige animatie laat zien wat liefde in het Oude Testament is

Liefde is een heel gebruikelijk woord in alle talen. Maar wat betekent liefde eigenlijk precies? De animators van The Bible Project zijn in de liefde van het Oude Testament gedoken en dit zijn hun bevindingen.

Binnen vier minuten leer je de verschillende manieren hoe de Hebreeuwse auteurs het woord liefde, oftewel ahavah, gebruikten. Abraham had bijvoorbeeld ahavah voor zijn zoon Isaak. Dat is liefde tussen vader en kind. Jonathan had ahavah voor zijn vriend David. Dat is broederlijke liefde. Maar het kan ook loyaliteit zijn tussen leiders. Het zijn verschillende manieren om affectie te tonen. En ze zijn allemaal belangrijk om Gods ahavah in het Oude Testament te begrijpen.

Maar daar stopt de video niet. Liefde is meer. Alle ahavah is geworteld in de eeuwige ahavah van God. Hij is de ultieme bron van alle menselijke liefde. Kijk zelf de video maar, want het is hartstikke fascinerend!The Bible Project is trouwens een animatiestudio die korte animatiefilms maakt om de Bijbel toegankelijk te maken. Verhalen uit de Bijbel worden in historische context geplaatst en voorzien van heldere uitleg en aantrekkelijke animaties. Naast video’s worden ook podcasts en studiegidsen gemaakt.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher