GGiN Opheusden

Nieuws

26 maart 2018 door Reformatorisch Dagblad

Vertrouwensbreuk: Predikant verlaat GGiN Opheusden

Ds. A. van Voorden en de Gereformeerde Gemeenten in Nederland (GGiN) te Opheusden gaan uit elkaar. Aanleiding is een vertrouwensbreuk tussen predikant en kerkenraad. De classis Oost heeft toestemming gegeven voor de losmaking, meldt het Reformatorisch Dagblad.

Begin 2018 is tijdens een ochtend- en de avonddienst in de GGiN te Opheusden een brief voorgelezen die bestaat uit twee verklaringen. Een van de predikant en een van de kerkenraad. Via deze brief is de kerkelijke gemeente op de hoogte gesteld. Vanwege het conflict is onlangs een avondmaalsdienst geannuleerd. 

Deze kwestie heeft veel impact op de bevolking van Opheusden. De plaatselijke GGiN telt maar liefst 3.000 gemeenteleden. Van Voorden staat daar sinds 2010 op de kansel. Hij is predikant sinds 2002; eerst diende hij de gemeente De Beek-Uddel. In 2010 keerde hij terug naar Opheusden. Voor zijn predikantschap was hij in hetzelfde dorp ouderling van de GGiN en directeur van de Rehobothschool.

Ds. Van Voorden blijft beroepbaar in de GGiN. Ook kan hij blijven voorgaan in de bediening van Gods Woord en in de bediening van de sacramenten. Onlangs heeft de predikant bedankt voor een beroep uit het Zeeuwse dorp Sint-Annaland.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher