Myanmar

God

26 maart 2018 door Dirk van Genderen

Voorganger: "God doet grote wonderen in Myanmar"

"In de afgelopen drie jaar heeft God de deur wijd geopend voor het Evangelie in Myanmar. Maar we weten niet hoe lang die deur nog open blijft," aldus broeder Matthew*, één van de organisatoren van de conferentie van Global Disciples in Myanmar.

Al vele jaren is broeder Matthew betrokken bij evangelisatiewerk in Zuid-Azië. Hij zet zich in om kerken te planten in gebieden die nog niet bereikt zijn met het Evangelie. "We zien uit naar groei en vermenigvuldiging van de gemeenten."

Prediker Imo is één van de voorgangers die stammen in Zuid-Myanmar bezoekt, die nog nooit over Jezus hebben gehoord. "Door de genade van God gingen we van dorp naar dorp en velen kwamen tot geloof in de Heere Jezus. Sommige plaatsen konden we niet met de boot of de motorfiets bereiken, zodat we soms grote afstanden moesten lopen. Een keer mochten we vijftien mensen dopen, die zich allen aansloten bij de gemeente. God deed ook wonderen, er kwamen mensen tot geloof en er werden mensen genezen. Nadat we gebeden hadden, werd een vrouw genezen van epilepsie."

In het noorden van Myanmar bracht voorganger Than het Evangelie in een kleine stad, waar hij een vrouw ontmoette die al vele jaren leed aan tuberculose. "God hoorde ons gebed en genas deze vrouw van haar ziekte."
Omdat ook hij sommige plaatsen niet met zijn motorfiets kon bereiken, liep hij soms dagen om in een afgelegen dorpje het Evangelie te brengen. In één zo’n dorpje kwamen tien mensen tot geloof, die ook werden gedoopt. Tan, één van hen, was voorheen actief in hekserij, maar toen hij het Evangelie hoorde, brak hij daar radicaal mee om de Heere Jezus te volgen.

"Tijdens de laatste evangelisatietocht werden 74 mensen gedoopt. God doet grote wonderen in Myanmar."

Nathan, een andere voorganger, vertelt dat veel jongeren in het noorden van Myanmar verslaafd zijn aan drugs, omdat er in dat gebied heel veel opium wordt verbouwd. "Als kerkplanters kunnen we hen moeilijk bereiken, omdat ze ons niet toelaten in hun dorpen. Daarom nodigen we hen uit in een ander dorp, waar we hun in alle rust het Evangelie kunnen vertellen.
Als dorpelingen hier tot geloof komen en christen worden, worden ze vervolgd door hun dorpsgenoten. Het is ook onmogelijk om hier een gemeente te vormen. Dat laten de dorpelingen niet toe, er woedt hier een zware geestelijke strijd. Dit is een moeilijk gebied om het Evangelie te brengen. Sommige evangelisten zijn hier zelfs boeddhist geworden. Zo krachtig zijn de boeddhistische geesten hier werkzaam."

Voorganger Nathan wordt gesteund door de ouders van de verslaafde jongeren. Ook zij willen over het Evangelie horen. "Ik geloof dat er binnen vier of vijf jaar veel kerken zullen zijn in dit gebied."
Kortgeleden trainde hij nog vijftien christenen, om hun te leren hoe je het Evangelie brengt in nog onbereikte dorpen. "Tijdens de laatste evangelisatietocht werden 74 mensen gedoopt. God doet grote wonderen in Myanmar."

* Naam gefingeerd om veiligheidsredenen.

Dit artikel verscheen via God Reports in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher