Maria Magdalena

God

23 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Jaap-Harm bekeek de nieuwe film over Maria en werd erdoor geraakt

Rond Pasen verschijnt de nieuwe film Maria Magdalena in de bioscoop. In de Hollywood-film wordt vanuit het vrouwelijke perspectief van Maria van Magdala naar Jezus gekeken. Jaap-Harm de Jong bekeek de film en deelde zijn commentaar op de progressief-christelijke blog Lazarus.

Jaap-Harm: "Persoonlijk vind ik dat Mary Magdalene een zeer geslaagde Jezus-film is geworden. Op hoofdlijnen trouw aan wat te lezen is in het Nieuwe Testament. Geregeld ook lenend uit de meer gnostische hoek, waar bijvoorbeeld het boek De Da Vinci Code van Dan Brown zijn succes aan te danken heeft. Maar bovenal eigen en fascinerend. Dit is een Jezus die ten diepste ongrijpbaar is. Ik kon me beter verplaatsen in de Galileese bevolking die opeens een mening moest vormen over die charismatische prediker met een boodschap die zo anders was dan wat de mensen in die tijd gewend waren.

Het raakt me hoe Maria een andere weg durft te gaan. Los durft te breken uit verwachtingen die mensen van haar hebben, omdat ze een man voor zich ziet die in de diepste kern van zijn wezen verbonden is met God en daarom niet hoeft te voldoen aan wat anderen van hem vinden. Die weg van Jezus is niet eenvoudig."

Bekijk de trailer en lees hier het volledige commentaar van Jaap-Harm:

Reacties

L
De plaats van de vrouw in die tijd werd duidelijk gespeeld. Maar dan juist ook de reactie van Jezus daarop. IEDER mens is geschapen en waardevol: man/vrouw, vrije/slaaf, Jood/niet Jood.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher