Tom Bakker

Nieuws

23 maart 2018 door Leeuwarder Courant

SGP-lijsttrekker over ophef: "Weghalen filmpje was paniekreactie"

Het offline halen van het controversiële verkiezingsfilmpje van de SGP in Dantumadiel was een paniekreactie. Dit vertelde lijsttrekker Tom Bakker woensdagavond tijdens de verkiezingsavond in het Friese Damwoude, schrijft de Leeuwarder Courant.

In de video geeft lijsttrekker Tom Bakker aan dat er veel ellende voortkomt uit een echtscheiding. "Psychische problemen, ziekteverzuim, werkloosheid, financiële problemen, om dan nog maar te zwijgen van opvoedingsproblemen. Kinderen uit gebroken gezinnen, daar is bijna altijd wat mee aan de hand.”

Veel kijkers vonden dit beeld over echtscheiding te eenzijdig en lieten dat via social media luid en duidelijk weten. Een jonge SGP'er schrok zo van alle negatieve reacties dat hij besloot het filmpje van Facebook af te halen. De lijsttrekker geeft toe dat hij zelf niet voor deze oplossing zou hebben gekozen.

Als Bakker het met de kennis van nu nog eens over had kunnen doen, had hij het filmpje niet in deze vorm gepubliceerd. Ten tweede had Bakker zich ondubbelzinniger willen uitdrukken.

Klik hier om de SGP-video te bekijken.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher