Don Ceder

Nieuws

22 maart 2018 door Rik Bokelman

ChristenUnie lijkt geschiedenis te schrijven in Amsterdam

De ChristenUnie in Amsterdam haalt mogelijk toch een zetel in de raad. Dat blijkt uit de uitslagenkaart van de NOS. In de voorlopige tussenstand staat de partij op één zetel. Dat zou een grote opsteker zijn voor Don Ceder, die de fractie in de hoofdstad leidt. 

Volgens de NOS verschijnt de uitslag pas op de kaart als deze definitief is.

Als de voorlopige uitslag op de website van de NOS ook de definitieve uitslag is dan is de CU voor het eerst in de geschiedenis vertegenwoordigd in Amsterdam. 

In 2014 kwam de CU in Amsterdam nog 162 stemmen tekort voor een zetel.

Het Parool meldt dat Bij1 en ChristenUnie donderdagnacht beiden één zetel hebben, maar gezien het aantal stemmen blijft het voor die partijen nog even spannend of ze de gemeenteraad gaan halen.

De SGP haalt geen zetel in de hoofdstad. Paula Schot wist de Amsterdammers niet te overtuigen haar de raad in te stemmen. 

Don Ceder liet CIP.nl vanochtend weten: "Gisteravond verlieten we het stadhuis en stonden we op een zetel, maar de burgemeester gaf aan dat dat misschien nog kan veranderen. Ik ben dus hoopvol, maar het blijft ongelofelijk spannend. Maar we hebben echt gedaan wat we konden. Het is aan de kiezer."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher