Lalitha

God

22 maart 2018 door Bible League

Hoe Lalitha’s gedachten aan zelfdoding verdwenen

Het leven van Lalitha lijkt haar voor de wind te gaan. Ze is gelukkig getrouwd en woont met haar man en zoontje in een klein, maar gezellig huurhuisje. Maar dan gebeurt er iets dat een abrupt einde maakt aan haar vredige leven. En wat haar in diepe ellende stort. Ze raakt alles kwijt, heeft niks meer te eten en belandt door haar geldgebruik in een duistere wereld waaruit geen ontsnappen meer mogelijk lijkt.

Het is ons verlangen dat mensen tot geloof in Jezus Christus komen. Daarom dienen we de lokale kerk, overal ter wereld, met Bijbels, studiemateriaal en training.

Het begint voor Lalitha allemaal in een leuk huisje in Bangelore, Zuid-India, waar ze samenleeft met haar man en hun zoontje. Haar leven lijkt gelukkig tot ze op een dag een vreselijk bericht krijgt. Haar man is omgekomen bij een ernstig ongeluk. Van het ene op het andere moment staat Lalitha er alleen voor. Ze is totaal verslagen en ontroostbaar.

"Mijn zoon was nog maar zes en hij bleef maar vragen naar zijn vader en zag mij de hele dag door huilen."

“Ik kon niet accepteren dat mijn man er niet meer was. Ik was bezorgd over het helemaal alleen opvoeden van mijn zoontje. Toen mijn familie me ook nog eens in de steek liet verloor ik alle hoop in mijn leven. Mijn zoon was nog maar zes en hij bleef maar vragen naar zijn vader en zag mij de hele dag door huilen,” zegt Lalitha met tranen in haar ogen.

Hindoe rituelen
Lalitha komt uit een sterk religieus Hindoe gezin. Lalitha: “We gingen elke dag naar de tempel en onze muren hingen vol met beelden van goden en godinnen. Ik was woedend dat ik mijn man verloren had en de goden er niks aan hadden gedaan om het te voorkomen. Terwijl we hun zo trouw hadden gediend in elk ritueel. Zo raakte ik door dit alles in de war. Zo raakte ik alles kwijt. Zelfs mijn geloof in de goden. En uiteindelijk had ik niks meer, geen geld, geen eten, niet eens voor mezelf, laat staan voor mijn zoon. Ook mijn familie liet me in de steek, keek niet eens meer naar me om, terwijl ze me zagen lijden.”

Lalitha raakt aan het eind van haar kunnen en verandert in een emotioneel wrak. Uiteindelijk belandt ze in een door haarzelf zo gevreesde en verachtte wereld: de prostitutie. Dit nachtelijke werk is voor haar de enige uitweg om haarzelf en haar zoon te onderhouden. “Dit leven begon zijn tol te eisen,” vertelt Lalitha. “Ik had dagelijks met onnoemelijk misbruik en geweld te maken en ik kon niet eens terug vechten. Mijn gezondheid ging hard achteruit. Ik haatte mezelf en wilde dood.”

Vanuit de goot naar God
Op dit cruciale moment komt Project Philip Bijbelstudieleider Nirmala haar leven binnen. Nirmala werkt met moeders en kinderen en ze nodigt Lalitha uit voor een Project Philip Bijbelstudie.

"Ik werd overspoeld door een enorme innerlijke vrede en liefde zoals ik nog nooit had ervaren!"

Lalitha: “Ik was wanhopig op zoek naar een uitvlucht uit dit leven, dus ging ik maar naar de bijeenkomsten waar deze vrouw (Nirmala) mij voor uitgenodigd had. Ze sprak heel liefdevol tegen me en onderwees me uit de Bijbel. Ik begon de bijeenkomsten steeds vaker bij te wonen en ik begon de Bijbel te lezen. Ik vond de verhalen prachtig. God sprak tot me door de Bijbel en studieboeken heen. De vragen hadden betrekking op mijn persoonlijke leven! Het was alsof God zelf de vragen aan me stelde. Ik werd overspoeld door een enorme innerlijke vrede en liefde zoals ik nog nooit had ervaren! De eenzaamheid begon langzaam uit mijn leven te verdwijnen.”

“De suïcidale gedachtes verdwenen volledig. Nu heb ik Jezus aangenomen in mijn leven. Ik heb alle banden met mijn verleden verbroken en ben een nieuw leven begonnen. Ik heb alle afgoden mijn huis uitgegooid. Ik dank U Jezus, dat U mij gered heeft!,” belijdt Lalitha.

Lalitha’s bekering is opmerkelijk. Ze heeft haar Project Philip Bijbelstudie afgerond. De Bijbel en de gebruikte Bible League studieliteratuur bleek het fundament voor haar geloof. Ze heeft zich inmiddels ook aangesloten bij een lokale kerk. Eerst waren de gemeenteleden wat onwennig met haar door haar verleden. Maar nu niet meer. Ze hebben de echtheid van haar bekering gezien en zijn overtuigd dat ze haar leven aan Jezus heeft gegeven.

Lalitha stelt zich nu dienstbaar op en is begonnen met het verkopen van zelfgemaakte bakproducten en lunchpakketten voor alleenstaanden.

Dit verhaal is afkomstig van Bible League. Bezoek hier de website van Bible League.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher