islam christendom

Nieuws

21 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Haagse kerken nemen afstand van PVV-spot over islam

Naar aanleiding van de PVV-spot waarin de islam wordt gelijkgesteld met vormen van haat en geweld, heeft de Haagse Gemeenschap van Kerken (HGK) een brief gestuurd naar het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO). Daarin nemen de kerken afstand van de boodschap van de PVV.

In de video wordt de islam in rode letters onder meer gelijkgeschakeld aan terreur en haat jegens Joden, homo's en christenen. Bij de laatste tekst, "Islam is dodelijk", druipt bloed van de letters af. De video sluit af met het logo van de PVV. Premier Mark Rutte vindt het campagnespotje tegen de islam onsmakelijk. En volgens hem vindt de hele samenleving dit.

De Haagse kerken schrijven: "We beseffen heel goed dat er mensen zijn die anderen onderdrukken en geweld plegen en daar argumenten van religieuze aard bij halen. Religieus geweld komen we helaas bij alle stromingen tegen. De oorzaken van dat geweld zijn zeer complex en zeker niet simpelweg terug te voeren op een godsdienstige overtuiging."

De briefschrijvers zijn van mening dat "religieus krachten kunnen bundelen voor vrede en hoop". De Gemeenschap van Haagse Kerken wordt gevormd door diverse "kerken en geloofsgemeenschappen uit Den Haag, die zich in het geloof in de ene Heer Jezus Christus geheel met Hem verbonden weten en met elkaar voor de wereld verantwoordelijk."

Lees hier (PDF) de volledige brief. Lees ook: Ik ben boos op de PVV (en christelijke islam-haters).

Reacties

B
Tuurlijk, er zijn dagelijks christenen uit Urk en Staphorst die andersdenkenden uitmoorden, omdat die opdracht in de jubel staat, net waar HGK ?

Het verschil tussen Bijbel en Koran nog steeds niet door blijkbaar, maar dat kunnen we ook niet verwachten voorgangers, die belijden dat de koranallah dezelfde is als JHWH.

Shalom,

Ben Kok (joods-chr pastor)

B
Correctie: in de Koran staat
S
Wilders zweert geweld ook af! Dus als PVV'ers geweld zouden gebruiken dan zou dat als volgt geduid moeten worden, (en dan citeer en parafraseer ik de HGK) "De oorzaken van dat geweld zijn zeer complex en zeker niet simpelweg terug te voeren op een *politieke* overtuiging." (* godsdienstig veranderd in politiek*).M.a.w.: waarom zo genuanceerd reageren op zoveel FEITELIJKE mistanden uit Islamitische hoek, en zo ongenuanceerd op een Youtubefilmpje.
REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher