Vladimir Poetin

Nieuws

21 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Russisch-orthodoxe kerk prijst herverkiezing Poetin

Ondanks de stalinistische uitslag en de vele onregelmatigheden tijdens de verkiezingen heeft de Russisch-orthodoxe patriarch Kirill niets dan lof voor de herverkiezing van president Vladimir Poetin, schrijft Kerknet.

Vladimir Poetin heeft een vierde termijn van zes jaar als president van Rusland veiliggesteld. Met meer dan 95 procent van de stemmen geteld is de zittende president volgens de kiesraad zeker van 76,5 procent van de uitgebrachte stemmen. Dat is het beste resultaat dat Poetin ooit behaalde. In 2012 kreeg hij nog ruim 63 procent.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Volgens de verkiezingswaarnemers van de onafhankelijke Russische organisatie Golos vonden er tijdens de verkiezingen honderden gevallen van fraude plaats. Op beelden geschoten door webcams, die in honderden kieslokalen waren opgehangen, leken medewerkers meerdere kiesbiljetten in de stembussen te proppen.

Desondanks spreekt patriarch Kirill van "eerlijke verkiezingen met een hoge opkomst". Hij prijst Poetins "duidelijke visie op de toekomst van Rusland, als vreedzame, soevereine staat die de rechten en vrijheden van mensen waarborgt en die de morele en culturele waarden bevordert."

Lees ook: Alain Verheij: de kerk is het geheime wapen van Poetin.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher