Jan Broedersz

Levensverhaal

21 maart 2018 door Hour of Power

Jan Broedersz zette zijn droom noodgedwongen aan de kant

Jan Broedersz heeft een lange, glanzende militaire carrière achter de rug. Maar ondanks dit succes, heeft hij ook moeilijke momenten gekend in zijn leven. Na twee jaar huwelijk overleed op 24-jarige leeftijd zijn vrouw aan kanker en bleef hij alleen met zijn dochtertje van anderhalf achter. Zijn droom om piloot te worden, moest hij aan de kant zetten en op zoek gaan naar een nieuwe bestemming.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Wat ook een grote stempel op zijn leven heeft gedrukt is de periode dat hij werd uitgezonden naar Bosnië. Jan: "Met 1200 mannen en vrouwen zaten we in een gebied in Bosnië dat vooral bestond uit moslims. Mijn belangstelling voor moslims werd steeds groter. Zelf ben ik pas op mijn 45ste tot ‘levend geloof’ gekomen. Daarmee bedoel ik dat het van mijn hoofd naar mijn hart is gezakt. Dat gun ik iedereen. Later zijn mijn vrouw en ik als zendeling naar Centraal Azië uitgezonden om daar onder moslims te werken."

Ook geeft Jan cursussen aan mensen die meer willen weten over het christelijke geloof. Jan: "Ieder mens loopt wel met een rugzak uit je verleden rond die je graag zou willen opruimen. Dat kunnen dingen zijn die je pijn doen of die je hebben gefrustreerd. Wij leren de mensen dat het mogelijk is die dingen op te ruimen door het aan Christus te geven."

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher