Ds. P. L. de Jong

God

20 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Vijf inspirerende uitspraken van ds. P. L. de Jong

"Laten we ophouden met zaniken over de kerk." Ds. P. L. de Jong houdt van de kerk en in dit boek opent hij zijn hart over dit onderwerp. Hij blikt terug en vooruit, en deelt met ons hoe kerkelijke wendingen ook persoonlijke halteplaatsen werden.

Het Reformatorisch Dagblad en Nederlands Dagblad spraken met hem. We zetten een aantal uitspraken op een rijtje.

  • "Laten we ophouden met zaniken over de kerk. Dat is een belangrijke emotie die in het verhaal terugkomt. We moeten niet verongelijkt doen over secularisatie, het christendom heeft een lange traditie van klein zijn. Ook kleine geloofsgemeenschappen kunnen heel nuttig zijn."
  • "God kan voor ons gevoel heel moeilijk doen, maar daar laat ik me niet door misleiden. Ik laat me niet op het spoor van ongeloof of boosheid zetten. Ik blijf in Hem geloven, op Hem vertrouwen. Ik ga niet eindeloos tobben, ik blijf gewoon de psalmen lezen. Daar ligt mijn hart."
  • "Het kan zijn dat je je verantwoordelijk voor je gemeente, maar het lukt even niet. Dan zeg ik: 'Ga ergens zitten waar je kan consumeren. Zorg dat je weer op adem komt. Je hebt lang genoeg je best gedaan, ga nu lekker zitten.' Als je niets hebt om uit te delen, moet je gaan zitten en luisteren."
  • "Er is veel positief religieus besef in de stad en de secularisatie is bij ons ook niet alleen maar duisternis. In de stad loop je zelfs meer kans op een bekering dan in een veilig dorp in de BibleBelt. In de Bijbel is de stad vaak een beeld van het Koninkrijk van God in de toekomst. Dat is niet toevallig."
  • "We hebben nog steeds een ontzettend goed verhaal te vertellen. Ik maak me geen illusie over de secularisatie, maar het valt mij op dat als je seculieren maar even wat kietelt aan hun transcendente randen, er ineens van alles boven komt."

Klik hier om het boek 'Sores en zegen' te bekijken of te bestellen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher