Hacarmel Amsterdam

Nieuws

20 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Schreeuwende man opgepakt bij joods restaurant Hacarmel

De politie heeft maandagochtend een deel van de Amstelveenseweg afgezet, nadat een man zich verdacht gedroeg bij het joodse restaurant Hacarmel. Volgens de politie stond de man voor het pand te schreeuwen, meldt AT5.

Agenten hebben de man in de directe omgeving aangehouden. Vooralsnog is er geen schade aan het pand geconstateerd. De politie is een onderzoek gestart en neemt de zaak hoog op, aldus een woordvoerder. Volgens de eigenaar van het restaurant maakte de man een verwarde indruk.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

In de afgelopen maanden kreeg het restaurant drie keer te maken met vandalisme. In januari werden de ramen van het restaurant al besmeurd met een onbekende substantie. Een maand eerder heeft een 29-jarige man de ruiten ingeslagen en de Israëlische vlag naar buiten gedragen. Deze maand werd het restaurant opnieuw belaagd.

Vertegenwoordigers van de chriselijke partijen ChristenUnie en SGP brachten na de geweldsincidenten een bezoek aan het restaurant. De partijen verzetten zich allebei tegen antisemitisme. Om Jodenhaat tegen te gaan ondertekenden bijna alle politieke partijen onlangs een Joods akkoord. Alleen Bij1 en DENK weigerden deel te nemen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher