Paus Franciscus

Nieuws

20 maart 2018 door Katholiek.nl | Rooms-Katholieke Kerk Nederland

Pre-synode geopend door Paus Franciscus

In het Vaticaan heeft Paus Franciscus maandagochtend de pre-synode over het thema jongeren geopend. Ruim 350 jongeren nemen vanaf vandaag deel aan de pre-synode, waarbij zij input te geven voor de synode die in oktober van dit jaar gehouden zal worden, meldt Katholiek.nl.

Voor Nederland is Danny Hakvoort afgevaardigd. Voor Danny wordt het een intensieve week waarin onder meer een ontmoeting tussen paus Franciscus en de deelnemers op het programma staat. De Nederlandse Bisschoppen die deze week bij elkaar waren in vergadering wensten Danny zegen en inspiratie toe ter bemoediging en als teken van verbondenheid. 

Een week lang gaan de jongeren met elkaar in gesprek over allerlei onderwerpen gerelateerd aan het thema ‘jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping’. Dit gebeurt in kleine taalgroepen die vervolgens hun verslagen met elkaar delen. Uit deze verslagen wordt uiteindelijk een eindrapport samengesteld en deze rapportage wordt aangeboden aan de Bisschoppensynode als input voor hun ontmoeting in oktober.

Er zijn sociale media kanalen in het leven geroepen, waaronder een Facebookgroep waar alleen jongeren in mogen participeren. Binnen de kanalen staan verschillende vragen centraal en probeert het Vaticaan de dialoog te stimuleren. Danny houdt belangstellenden uit eigen land via dit Facebook-kanaal op de hoogte.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher