John Legend

Nieuws

19 maart 2018 door Rik Bokelman

Waarom John Legend zijn geloof in God verloor (maar nog wel fan van Jezus is)

John Legend is een van de meest beroemde R&B artiesten in de wereld. Hij leerde zingen in de kerk en was jarenlang christen. In een interview met Relevant Magazine vertelt hij over zijn geloof. Hij beschouwt zichzelf niet meer als religieus, zo vertelt hij.

Toch is hij nog wel onder de indruk van Jezus. Sterker nog, in het gesprek vertelt hij dat zijn muziek misschien wel meer dan ooit in lijn is met het leven van Jezus. Ook al is hij zijn geloof in God verloren.

Geloof verliezen
John Legend vertelt in het gesprek hoe het zover gekomen is dat hij zijn geloof in God kwijtraakte. Het kwam niet doordat hij bijvoorbeeld enorm werd teleurgesteld in de kerk. De reden is meer dat hij las uit boeken die dingen anders belichten dan in de kerk waar zijn opa altijd preekte.

"Ik ontdekte dat ik niet alle antwoorden heb en dat het mijn verantwoordelijkheid is om vragen te stellen, te leren, te groeien."

"Het was ook niet zo dat ik vergat wat ik als kind in de kerk had geleerd. Het was meer dat ik mij openstelde voor andere manieren van denken, waarbij ik toch trouw bleef aan de traditie van naastenliefde en respect hebben voor elkaar. Voor het verlangen dat er vrede is. En een maatschappij die veilig is, waar we voor elkaar zorgen." 

"Ik twijfel er niet aan of de boodschap van christelijke liefde bij mij is gebleven." 

John Legend is nog altijd fan van Jezus, benadrukt hij. De wereld zou Hem serieuzer moeten nemen. "Jezus was op Zijn eigen manier revolutionair. Hij kwam altijd op voor de underdog, bijna Zijn hele leven lang. Daarom was Hij zo gevaarlijk. En daarom wilde de mensen met macht ook van Hem af." 

"Ik denk dat het voor vandaag belangrijk is om Jezus' woorden te blijven onderzoeken. En het is belangrijk om niet (zoals in Amerika veel gebeurt, red.) bepaalde woorden van Hem op onze eigen politieke motieven te plakken. Het is belangrijk dat we proberen te zien wat Hij echt gezegd heeft. Denk aan wat Hij zei over de armen, over naastenliefde, en al die andere dingen waar Hij over gepreekt heeft. Ik denk dat we dat vaak niet meer zien." 

Reacties

T
John Legend -De reden is meer dat hij las uit boeken die dingen anders belichten dan in de kerk waar zijn opa altijd preekte.

Ik moet denken aan de geschiedenis van Floris Bakels die hij heeft beschreven in _ Nacht und Nebel_ Zo velen vonden er de dood. Hoe hij in dat dodenkamp als intelectueel en atheist tot geloof in God kwam. In al de gruwelijke ellende van dat concentratie kamp verloren gelovigen soms hun geloof.

God is Geest. Hij is de oorsprong. De mens is een geestelijk mediamieke begaafdheid en zo naar Godsbeeld geschapen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher