Stephen Hawking

Nieuws

19 maart 2018 door Rik Bokelman

"God is dood, de filosofie is dood en Stephen Hawking is ook dood"

Stephen Hawking was een wereldberoemde wetenschapper met een oneindig geloof in een logische verklaring voor alles. Dat schrijft Volkskrant columnist Bert Wagendorp naar aanleiding van zijn overlijden, vorige week. "God is dood, de filosofie is dood en Stephen Hawking is ook dood."

"Niet God, niet het toeval, maar de logica zorgde ervoor dat hij gedurende zijn 76-jarige leven uitgroeide tot een beroemde natuurkundige."

Stephen stelde de belangrijke vragen over wie wij zijn, waar wij zijn en waarom. "Oude vragen, die ooit van een antwoord werden voorzien door filosofen en theologen. Of door natuurkundigen die exacte kennis nog combineerden met geloof in een opperwezen, zoals Newton en Pascal. Die tijd is voorbij. Met God was dat al gebeurd door Nietzsche, in 2011 verklaarde Hawking ook de filosofie dood. Hij bedoelde: de natuurkunde is de nieuwe filosofie."

"Met zijn opvatting dat we met een Theorie van Alles 'de geest van God' zullen kennen sloot Hawking trouwens wel weer naadloos aan bij de grote Nederlandse filosoof Spinoza, die God niet zag als de schepper van het universum, maar het universum en zijn wetten als God."

"God is dood, de filosofie is dood en Stephen Hawking is ook dood. Maar als je van zijn leven één ding kunt opsteken, is het de ongebreidelde kracht van de menselijke geest, zelfs als het lichaam niet meewerkt."

In het Family 7-programma Uitgelicht vertelde wetenschapper Tom Zoutewelle wat christenen van Stephen Hawking kunnen leren:

Reacties

l
Zulk een opmerking is totaal ongepast. Deze opmerking is pas zielig.
REAGEER
S
Is deze Bijbelstudie iets om over na te denken?

Dr Gene Kim over St Hawking

https://www.youtube.com/watch?v=q3IzZTDF-w4
REAGEER
Kunnen jullie de journaallezer niet leren om zijn hoofd recht te houden?

Het komt zo zielig over als hij zijn hoofd steeds naar rechts neigt.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher