haatzaaiende cartoon

Nieuws

16 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Vader schrikt van Jodenhaat in Belgisch aardrijkskundeboek

Een vader, wiens 15-jarige zoon school loopt aan het Atheneum Jan Fevijn in Assebroek (Brugge), contacteerde Joods Actueel over de lessen Aardrijkskunde in de klas van zijn zoon. Bij het luik Israël-Palestina staat niet alleen een opmerkelijk haatzaaiende cartoon, de informatie daarin blijkt ook nog eens onjuist te zijn, meldt de Belgische tak van Joods Actueel.

“Ik ben gechoqueerd door dergelijke antisemitische cartoon die regelrecht uit het propagandaboek van Joseph Goebbels komt”, aldus de verontruste ouder die van plan is de leerkracht en schooldirectie hierover aan te spreken. De cartoon staat in het leerboek Polaris GO!3 van de Mechelse uitgeven Plantyn en bereikt vele duizenden Vlaamse kinderen in het Vlaamse Gemeenschapsonderwijs (GO!).

Raymonda Verdyck reageert namens het Gemeenschapsonderwijs als volgt: "zonder uitspraak te doen over de inhoudelijke problematiek, willen we ons distantiëren van deze gestereotypeerde cartoon in een leerboek dat zich beroept op de leerplannen van het GO!."

Foto: Joods Actueel

Reacties

T
Nu denk ik dat we zonder discriminatie gevoelens mopjes vertelden van Sam en Moos in een tijd vlak na de oorlog. We waren bevrijd van de nazi\s met hun jodenhaat. We vierden de vrijheid. We konden samen met joodse vrienden weer lachen. De jodenhaat die de islam in zich heeft moet geen ruimte krijgen. Goede mensen hoeven niets te doen om dit kwaad te laten overwinnen. Het toestaan van antisemitisme zal ons vrije Nederlandje de vrijheid kosten.
R
'We konden samen met joodse vrienden weer lachen.'Serieus? Weet je hoeveel Joden er terugkwamen hoe ze vervolgens behandeld werden?

www.blikopdewereld.nl/blog/3727-de-opvang-van-joden-na-de-tweede-wereldoorlog-deel-1Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher