The Passion 2018

Nieuws

16 maart 2018 door EO

Driedelige reportage over voorbereidingen The Passion in de maak

Op de dagen voorafgaand aan The Passion, die traditiegetrouw op Witte Donderdag 29 maart om 20:30 op NPO 1 wordt uitgezonden, is een driedelige reportage te zien over de totstandkoming van het evenement.

De reportage gaat over de voorbereidingen op de achtste editie van The Passion, welke vanuit de Bijlmer wordt uitgezonden. The Passion is een eigentijdse muzikale vertolking van het verhaal over het lijden en sterven van Jezus en wordt live uitgezonden bij EO en KRO-NCRV. De cast bestaat dit jaar uit onder anderen Tommie Christiaan (Jezus), Glennis Grace (Maria), Jeangu Macrooy (Judas), Brainpower/Gertjan Mulder (Petrus) en Arjan Ederveen (Pilatus). Bert van Leeuwen doet verslag van de processie en Noraly Beyer vervult de rol van verteller.

De driedelige reportage ‘Op weg naar The Passion’ wordt vanaf maandag 26 t/m 28 februari om 22:55 uur uitgezonden via NPO 1 Extra en direct na het late NOS-journaal op NPO 1. EO-presentator Renze loopt mee tijdens de muzikale repetities, ontbeert ijskoude vooropnames in Amsterdam en kijkt mee bij de onthulling van de cast aan het grote publiek en bij talkshow Jinek.

In aflevering 1 bereiden de artiesten, band, koorleden en crew zich muzikaal voor. Een creatieve crisis dreigt, maar wordt uiteindelijk toch overwonnen. Tijdens de koor-audities in de Bijlmer wordt de jury verrast door muzikaal talent. In aflevering 2 worden de artiesten op de voet gevolgd tijdens de vooropnames en ziet de kijker regisseur David Grifhorst aan het werk. In de laatste aflevering wordt de cast onthuld. Het mediaspektakel vraagt veel van de castleden. Hoe slaan ze zich erdoorheen?

The Passion wordt op Witte Donderdag 29 maart live uitgezonden om 20.30 uur op NPO 1 en NPO Radio 2. Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher