Nieuws

15 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Diederik van Dijk over genderwaanzin: "Een aanval op de Schepper"

"Man en vrouw zijn gelijkwaardig, maar niet hetzelfde. Genderneutraliteit is net zo onzinnig als de gelijkheid van kleuren," schrijft SGP-senator Diederik van Dijk in een column voor het Reformatorisch Dagblad over 'genderwaanzin'.

"Daarom moet het onderscheid tussen mannen en vrouwen niet worden weggepoetst, maar gekoesterd. Het kabinet laat zich ten onrechte imponeren door de modieuze genderideologie, die poneert dat het biologische geslacht van een mens geen betekenis heeft voor zijn identiteit. Deze ideologie is een aanval op de Schepper."

Aanleiding voor zijn commentaar is het aangenomen wetsvoorstel om vrouwen te laten vallen onder de militaire dienstplicht. Volgens Van Dijk een symbolische maatregel omdat de opkomstplicht is geschrapt. "Er is sprake van symboliek, maar bepaald geen onschuldige symboliek. Het wetsvoorstel vindt zijn achtergrond in het streven naar genderneutraliteit, niet in het streven naar een optimale krijgsmacht.

Ooit werden vooral christenen in verband gebracht met bevoogding. (...) Die betuttelende rol is echter in overstelpende mate overgenomen door progressieve seculieren. Een dwangzuchtige overheid in combinatie met een seculiere, progressieve ideologie. Voor christenen een angstwekkend scenario."

Lees hier het volledige commentaar van Diederik van Dijk.

Foto: SGP

Reacties

God schiep de mens, man en vrouw schiep Hij hen en niets ertussenin, duidelijk uiterlijk zichtbaar. Maar mogen er gevoelige, echte mannen zijn en mogen er stoere, echte vrouwen zijn? Maak er toch niet zoiets belachelijks van als genderneutraliteit.REAGEER
J
Van Dijk toont zich niet bereid om maar iets mee te voelen met de medemens, die door onze Schepper is gezegend met het onbestemde gevoel over zijn sexuele aard/identititeit. Begrip tonen voor deze problematiek en deze mensen serieus proberen te helpen noemt hij een aanval op de Schepper.Zo kan je het noemen. Immers, de schepping is niet volmaakt en we weten dat God de Schepper aller dingen is. Toch ?

Van Dijk kan in eigen kring zijn kortzichtigheid prima aan de man brengen, maar als Senator behoort hij oog te hebben voor deze mens.
R
Gaat over genderneutraliteit; mannen en vrouwen zien als identieke afspiegelingen van elkaar. Niet over genderqueer/genderfluid.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher