Hervormd Heinenoord

God

15 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Deze predikanten verruilden de kansel voor het bedrijfsleven

Van de kansel naar het bedrijfsleven. Het Nederlands Dagblad sprak met drie predikanten die een punt hebben gezet achter hun ambt en voor een andere baan hebben gekozen. 

Eén van hen is Martijn Rienstra (41), nu actief als verkeerskundige voor de provincie Friesland. De voormalig baptistenvoorganger ontdekte dat toen zijn gemeente verder ging als twee losse, zelfstandige gemeenten "de gemeente andere gaven nodig had dan die ik kon toevoegen". "Het leuke is dat bij het aanleggen van een nieuwe weg dezelfde menselijke dynamieken spelen als bij een gemeentevergadering in de kerk (...) Ik kan de lessen van tien jaar gemeentewerk goed toepassen in mijn huidige baan."

De protestantse dominee Jan de Vlieger (56) was na 12,5 jaar toe aan een nieuwe stap toen een boekhandel in Middelburg op zijn pad kwam. Toen Jan Visser (36) in contact kwam met Hoek Consultants in Ede, ontdekte hij dat het werken voor zo’n organisatie ook bij hem past. En dus stopt hij binnenkort als gemeentepredikant van de Gereformeerde Kerk (PKN) in Ermelo. Visser sluit niet uit dat hij weer terugkeert op de kansel. "Dat is misschien ook wel de toekomst, dat predikanten een baan ernaast hebben."

Lees het volledige artikel in het Nederlands Dagblad.

Foto: Hervormd Heinenoord

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher