zelfmoordpil

Nieuws

15 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Vader wil dat 'levenseindeterroristen' worden gestopt

Ximena (19) uit Uden maakte onlangs een einde aan haar leven met behulp van een poeder dat wordt 'gepromoot' door de Coöperatie Laatste Wil. Haar ouders deelden deze week hun verhaal bij RTL Late Night, schrijft het AD. "Levenseindeterroristen moeten gestopt worden," zegt Randy Knol.

De Udense Ximena (19) pleegde drie weken geleden zelfmoord. Ze gebruikte een poeder dat wordt 'gepromoot' door de Coöperatie Laatste Wil. In 2013 kwam Coöperatie Laatste Wil, met de zogenaamde pil van Drion, bedoeld om het mensen gemakkelijker te maken hun leven te beëindigen. Het middel zou minder dan 10 euro kosten en binnen dertig tot zestig minuten tot de dood leiden. De Coöperatie Laatste Wil denkt niet dat de overheid het middel zal verbieden, omdat het op grote schaal wordt geproduceerd en gebruikt voor andere doeleinden.

Ximena aan het middel door de verkopers om de tuin te leiden: ze zei dat ze het middel wilde gebruiken voor een schoolproject. Vader Randy benadrukt dat de dood nooit de beste oplossing is. Over de Coöperatie Laatste Wil zegt hij: "Ze zoeken niet uit of iemand nog te behandelen is en stellen zich heel radicaal op. Dit is iets dat gestopt moet worden." De Coöperatie laat in een reactie aan RTL weten: 'Wij hebben er niets mee te maken en komen op voor het belang van onze 22.000 leden, die zelf de regie willen houden over hun leven.'

Vorig jaar bleek uit een onderzoek van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) dat één op de drie PKN-predikanten ervaring heeft met pastoraat rond actieve levensbeëindiging: euthanasie, hulp bij zelfdoding of suïcide. Alhoewel predikanten zich voldoende toegerust voelen op dit gebied, hebben zij behoefte aan extra ondersteuning rond dit thema. 

Lees ook: SGP wil verkoop zelfmoordpoeder aanpakken na dood 19-jarig meisje en De zelfmoordpil, wat vindt God daar van?

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher