Levensverhaal

15 maart 2018 door 3xM

"Ik lees de Bijbel nu voor aan mijn moeder"

3xM doet méér dan alleen televisieprogramma’s maken. In Pakistan geeft men ook bijbelcursussen aan vrouwen. Die worden erg hoog gewaardeerd. De 24-jarige Adila volgde de cursus vorig jaar. Nu heeft ze veel contact met vrouwen in haar dorp en vertelt ze het evangelie door. "Ik heb geleerd hoe ik een volgeling van Christus kan zijn en wat onze verantwoordelijkheden zijn als christen."

3xM bereikt mensen met het evangelie in landen waar het niet of nauwelijks doordringt, door middel van televisieprogramma’s die aansluiten bij lokale taal en cultuur.

De training had voor haar ook een onverwachte wending. "Tijdens de cursus bedacht ik dat ik goed opgeleid ben, maar dat mijn moeder niet kan lezen of schrijven. Ik begreep toen dat het mijn verantwoordelijkheid is om de Bijbel voor te gaan lezen aan mijn moeder."

"Ik ben meteen aan de slag gegaan en heb haar verschillende verhalen voorgelezen, zoals over de schepping, Noach, Mozes en de Tien Geboden. Dankzij die verhalen is ze nu echt geïnteresseerd in het woord van God. Ze wordt elke dag sterker in haar geloof." Het voorlezen van de verhalen aan haar moeder versterkt ook haar eigen geloof, zegt Adila. "Omdat ik de verhalen aan mijn moeder wil vertellen ben ik zelf ook veel meer in de bijbel gaan studeren." Het geeft haar ook de kracht om over God te vertellen in haar dorp.

3xM is erg dankbaar dat televisieprogramma’s mogen worden uitgezonden in Centraal-Azië. In grote delen van dit gebied kan het evangelie via regionale televisie worden uitgezonden en soms zelfs een programma via de nationale tv. Alleen al op YouTube is in Centraal-Azië 14 miljoen keer naar programma’s van 3xM gekeken. 

Lees hier meer over het werk van 3xM.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher