Tijs van den Brink

Nieuws

15 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Tijs van den Brink begrijpt 'irritante' krantenkoppen over 'evangelisch' leider

‘Evangelisch leider moet jaar de cel in voor seks met patiënte’ en ‘Celstraf voor evangelist zorgboerderij Meerkerk’. Deze krantenkoppen zorgden bij EO-presentator Tijs van den Brink in eerste instantie voor gefronste wenkbrauwen, schrijft hij in een column voor EO Visie.

Aaldert van E., voormalig leider van het evangelische zorgcentrum Hoeve Jedidja in Meerkerk, is onlangs veroordeeld tot een celstraf van achttien maanden, waarvan zes voorwaardelijk. De oprichter van twee evangelische zorginstellingen pleegde ontucht met een vrouwelijke patiënt. Van den Brink vraagt zich af wat de relevantie is van het christen-zijn van deze man.

Dit werd duidelijk toen de journalist in dagblad Trouw las dat Van E. had het zelf over ‘evangelische knuffels’ in combinatie met zijn handtastelijkheden bij vrouwen. "Hier is geen sprake van media die hun afkeer van het christendom etaleren (excuus dat ik dat dacht, collega’s), hier is sprake van een man die zich christen noemt en met gebruikmaking van zijn geloof een spoor van misbruik nalaat."

Lees hier de volledige blog van Tijs van den Brink.

Foto: EO

Reacties

H
Tsja,Zo wordt de EO aangegekeken vanwege het gedrag van haar directeur en dat omdat het gewoon doorgaat zonder dat er maatregelen worden genomen.
REAGEER
T
A.v.E. heeft overigens altijd ontkend. Opmerkelijk is dat bij eerdere vergelijkbare aanklacht tegen hem vrijspraak volgde. Terecht is het wanneer hij is veroordeeld op grond bewezen feiten. Ik wil mij afvragen of dat het geval is. Hoe hard is het bewijs? Opmerkelijk is dat hij bij zijn ontkenning blijft.
REAGEER
T
Het kan wel irritant zijn als een hele groep wordt aangekeken vanwege het gedrag van een deel van die groep. De meeste moslims willen niet graag met IS vergeleken worden. Vrijwel alle christenen willen niet graag met de kruisvaarders van eeuwen geleden worden vergeleken. Of die kruisvaarders wederom geboren waren weet de Heer alleen. Wel geldt: ' Laat ieder die de naam van de Heer noemt het onrecht uit de weg gaan'.(II Tim

2 vers 19).
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher