Pakistan vlag

Nieuws

14 maart 2018 door Veluweland.nl | De Stentor

Christelijk gezin vreest uitzetting naar Pakistan en duikt onder

Het Pakistaanse en christelijke gezin Javed uit Veessen is na de uitzetting van de familie Israël in Epe, in een andere regio ondergedoken. Het is zes weken verwijderd van de datum dat in Nederland asiel kan worden aangevraagd, schrijft Veluweland.nl.

Het gezin bestaat uit ouders en twee dochters van 6 en 15 jaar oud. Hun situatie doet sterk denken aan de onlangs uit Nederland geplaatste familie Israël. Dit Pakistaanse gezin is vorige week ondanks felle kritiek toch uitgezet naar Polen. Ze vluchtten in 2016 van Pakistan naar Polen. Hun dochter is naar verluidt gemarteld en gedood vanwege haar christelijke geloofsovertuiging. Omdat Polen het gezin wilde terugsturen, vluchtte het gezin naar Nederland. Om aan de regels van het Verdrag van Dublin te voldoen stuurde Nederland de familie terug naar Polen.

De familie Javed zag ook de fatwa tegen zich uitgesproken. Dit kan resulteren in de doodstraf wanneer het wordt teruggestuurd naar Pakistan. Volgens hun vrienden kan de familie Javed over zes weken asiel aanvragen in Nederland, voegt de Stentor toe. Dan zijn ze hier de benodigde achttien maanden. Tot die tijd loopt het viertal echter risico dat ze een enkele reis krijgt richting hún land van aankomst, Portugal.

Namens de groep ‘Vrienden van de familie Javed’ laat Silvia van Amerongen weten dat ze vreest dat Portugal het gezin terugstuurt naar Pakistan. "Daar zullen ze niet overleven, want er is vanwege hun geloof een fatwa over hen uitgesproken." Om die reden is de familie Javed ondergedoken. Van Amerongen wilde niet ingaan op de vraag of de familie Javed op eigen initiatief is ondergedoken of dat ze door hun vrienden zijn gestimuleerd.

Lees hier meer in de Stentor.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher