ING

Nieuws

14 maart 2018 door MijnKerk.nl

Ds. Otto Grevink vraagt zich af of ING te gul of te gulzig was

ING heeft het voorstel voor de loonverhoging van topman Ralph Hamers ingetrokken. De bank zwicht voor de kritiek die ontstond in de maatschappij en de politiek nadat het voorstel bekend werd. Was ING te gul of te gulzig voor topman Hamers?, vraagt ds. Otto Grevink zich af.

"Er sprak waardering voor de topman uit het voorstel. 'Ralph Hamers is Eredivisie, maar werd Jupiler League betaald.' Maar was het werkelijk zo gul? Dat was het geweest als het hun eigen geld was geweest. Maar werknemers, klanten en ook sommige aandeelhouders voelden zich bekocht: het is ook hún geld.

Ondanks dat het niet hun eigen vergoeding betrof, lijkt de Raad van Commissarissen in de verleiding van gulzigheid getrapt te zijn. Gulzigheid is ‘teveel van het goede‘ willen. Meer dan goed voor je is. Maar wie bepaalt dat? Vaak laten we dat afhangen van anderen. Teveel of te weinig wordt dan: meer of minder dan anderen."

De PKN-predikant vraagt zich af wat op zichzelf beschouwd een goed salaris is. "Inderdaad, of je er van rond kunt komen. (...) Een ander criterium dat daarmee samenhangt is of je waardering ervaart in je salaris."

Lees hier de volledige blog van ds. Otto Grevink.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher