schepping

Nieuws

13 maart 2018 door Reformatorisch Dagblad

RD-hoofdredacteur: "In refokringen is te weinig aandacht voor duurzaamheid en zorg voor het milieu"

"In reformatorische kring is weinig aandacht voor duurzaamheid, rentmeesterschap en zorg voor het milieu. De enkeling die zich daarvoor inzet wordt meewarig aangekeken," stelt Steef de Bruijn, hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad. In een commentaar schrijft hij over de Week van de Schepping.

De Bruijn: "Uit de bijeenkomsten met de SGP en het reformatorisch onderwijs kwam naar voren dat het roer om moet. We belijden met de mond: 'Leer ons voor overdaad ons wachten', maar in de praktijk schort het daaraan. Zorg voor het geschapene is geen stokpaardje van de ‘linkse kerk’, maar hoort thuis op de agenda van ieder die Gods Woord serieus neemt.

Beschouw deze Week van de Schepping niet als kant-en-klaarproject vol debatavonden en actieplannen. Het is een steen in de vijver, een oproep om het niet bij mooie woorden te laten." Om duurzaamheid op de kaart te zetten heeft het Reformatorisch Dagblad de week van maandag 12 tot en met zaterdag 17 maart uitgeroepen tot de Week van de Schepping.

Ook de SGP, het Hoornbeeck College en het reformatorisch voortgezet onderwijs zullen zich verdiepen in het thema duurzamheid. Op 18 april 2018 wordt het congres 'Duurzaam Doen' gehouden in Amersfoort.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher