Ds. P. D. J. Buijs
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 maart 2018 door Jeffrey Schipper

Ds. P. D. J. Buijs legt uit waarom hij zich verzet tegen The Passion in Nunspeet

Op het marktplein van Nunspeet wordt vrijdagavond 23 maart een lokale editie van The Passion opgevoerd. "Een dergelijk evenement komt ons provocerend over in een gemeente waarin de SGP de grootste partij is," schrijven zes predikanten uit Nunspeet en Elspeet in een open brief aan alle inwoners van de gemeente. Eén van de briefschrijvers is CGK-predikant ds. P. D. J. Buijs (foto).

Het verhaal over de laatste uren van Jezus' leven, lijden en opstanding wordt vanaf een groot podium vertolkt door musicalacteurs en Nunspeters. Een afvaardiging van de briefschrijvers gaat donderdag in gesprek met organisator RTV Nunspeet. In het Reformatorisch Dagblad legt ds. Buijs uit waarom hij en zijn collega's voor een open brief als protestvorm hebben gekozen. "Zondige mensen gaan de zondeloze Heiland naspelen. Dat is majesteitsschennis."

"Zelf zeg ik altijd: we moeten niet wijzer willen zijn dan de Heere," vervolgt de synodepreses van de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK). "In de Griekse wereld van die tijd koos Hij ook niet voor het theater, maar voor de verkondiging. De dwaasheid van de prediking, zegt Paulus. Juist als het gaat over het kruis." In hun schrijven roepen de predikanten de inwoners van Nunspeet op hun stem te laten horen en de petitie 'Stop de Passion' te ondertekenen. 

Ook ds. C. M. Buijs (HHK), ds. G. Herwig (PKN), ds. M. van Kooten (PKN), ds. G. van Manen (GG) en ds. A. Schot (GG) hebben de open brief ondertekend. De SGP in Nunspeet liet eerder weten niet blij te zijn met de lokale editie van The Passion.

Reacties

G
Prachtig dat mensen zo bezig zijn met het verhaal van Pasen. Zo'n brief werkt alleen maar vervreemdend.
R
mee eens Gert-Jan!!!!

Al zou het maar om 1 mens gaan, die daardoor tot geloof komt. Dan is er vreugde in de hemel. Halluluja!!!
Toon meer antwoorden (5)
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Download hier al onze gratis e-books + achtergronden!