André Rieu

Nieuws

13 maart 2018 door De Limburger | NU.nl | AD

André Rieu zegt concerten Israël niet af ondanks kritiek Palestijnse organisaties

André Rieu gaat niet in op het verzoek van zo'n twintig Palestijnse artiesten en organisaties om zijn vier geplande concerten in het Israëlische Tel Aviv af te zeggen. Dit melden verschillende media, waaronder NU.nl en het AD.

"We houden ons niet met politiek bezig maar met muziek," stelt Pierre Rieu, zijn zoon en woordvoerder in De Limburger. De ondertekenaars vinden op deze plek optreden ongepast. "Een concert in het Israël van vandaag is het equivalent van een optreden 'slegs fir blankes' in het Zuid-Afrikaanse resort Sun City in de jaren tachtig, toen de regering zwarte Zuid-Afrikanen onderdrukte", staat in de brief.

André Rieu, die vier concerten heeft gepland in Tel Aviv, zou zijn opgeroepen zich aan te sluiten bij artiesten als Lorde, Brian Eno en Lauryn Hill, die weigeren in Israël concerten te geven. Rieu geeft op 3, 4, 5 en 7 april shows in de Menora Mivtachim Arena. Het is de eerste keer dat hij optreedt in Israël.

Reacties

J
Jodenhaat heeft zich in deze tijd vermomd als anti Israël uitsluitsluitingsacties.

Toen de Nationaal Socialisten aan de macht kwamen in 1933 was het eerste wat ze deden oproepen tot en gestalte geven aan een economische en culturele boycot van de joden. Deze artiesten volgen nu hun voorbeeld.
REAGEER
Goed dat André tóch gaat!!
REAGEER
A
André Rieu laat zich niet van de wijs brengen. Ben blij dat hij toch in Tel Aviv concerten gaat geven.
REAGEER
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher