India politie

Nieuws

12 maart 2018 door SDOK

Hindoe-extremisten vallen christelijk gezin aan na begrafenis van dochter (2)

Na de begrafenis van hun tweejarige dochtertje, werd een christelijk gezin uit India aangevallen door hindoe-extremisten. De vader en de twaalfjarige dochter raakten zwaar gewond, net als vier andere christenen, meldt SDOK (Stichting De Ondergrondse Kerk) op basis van berichtgeving van World Watch Monitor.

De rouwende familie legde uit dat ze het kind wilden begraven op hun eigen land, maar hindoes eisten daar geld voor. Vlak na de begrafenis kwamen dertig hindoe-extremisten naar het huis van de familie en staken het in brand. Moeder Debe Nande kon ontsnappen, maar vader Sukra Markhami en hun twaalfjarige dochter Savitha werden mishandeld en bewusteloos achtergelaten. Savitha liep een ernstige hoofdwond op, die haar leven in gevaar bracht.

Andere christenen die te hulp schoten, werden eveneens aangevallen. Vier van hen raakten ook gewond en werden eveneens naar het ziekenhuis gebracht. De overige christenen naar een veilige plek elders gebracht.

Reacties

Het geweld tegen Christenen wordt door de Indiase overheid niets in de weg gelegd en zelfs aangemoedigd. Dat z.g. democratisch land is hard op weg tot de top vijf van Christenvervolgers te behoren. Wordt het geen tijd voor onze overheid, en zeker voor de Christelijke partijen, om voor deze mensen op te komen en op niet mis te verstane wijze hun afkeuring te laten blijken? Of mogen onze zakelijke belangen niet geschaad worden?
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher