Tot Heil des Volks

Nieuws

13 maart 2018 door Tot Heil des Volks

Tot Heil des Volks komt met 50-dagen dagboek

Na het succes van ‘40 dagen van de straat’ in 2017 komt Tot Heil des Volks (THDV) dit jaar met het dagboek ‘50 dagen van de straat’, een speciale uitgave van het aprilnummer van THDV-magazine de Oogst. Abonnees krijgen het dagboek eind maart thuisgestuurd. Andere geïnteresseerden kunnen deze bestellen via www.thdv.nl/50dagen.

De titel van het dagboek is ook dit jaar ’Van de straat’. Uniek aan deze uitgave van THDV is dat het voor een groot deel is geschreven door mensen die de medewerkers van THDV in hun werk tegenkomen: vrouwen die met hulp van Scharlaken Koord uit de prostitutie stappen, een vaste bezoeker van het inloophuis voor daklozen op de Wallen of een vrijwilliger bij Kringloop Waypoint.

Verscheen het dagboekje vorig jaar in de lijdens- of veertigdagentijd, dit jaar heeft THDV gekozen voor de vijftigdagentijd tussen Pasen en Pinksteren; ook wel de tijd van de verschijningen genoemd: Jezus laat Zich zien en Hij lijkt heel bewust uit te kiezen wanneer Hij Zich aan wie wil laten zien.

Naast reflecties van de doelgroepen van THDV, zijn er bijdragen van onder meer Arie de Rover, Jurjen ten Brinke, Nienke Westerbeek en boer/filosoof Jan Huijgen die een persoonlijke brief schreven naar een Bijbelse guur uit de 50 dagen tijd, zoals Paulus, Petrus of Maria van Magdalena. Ook diverse christelijke kunstenaars geven bijzondere beeldreflecties, zoals Wilma Veen, Roel Ottow, Anneke Kaai en Otto de Bruijne. Ook zijn er per week liturgieën en gespreksvragen voor gezin of kring.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher