GZB

Nieuws

12 maart 2018 door GZB

GZB-dag in Barneveld: 'Laat je zien!'

Aanstaande zaterdag, 17 maart, vindt in de Midden Nederland Hallen in Barneveld de jaarlijkse GZB-dag plaats. Het thema is ‘Laat je zien!’

Diverse buitenlandse sprekers en zendingswerkers vertellen over hoe zij oog hebben voor de mensen om hen heen, juist ook mensen die gemakkelijk over het hoofd worden gezien. Ds. Germán Suárez uit Colombia groeide op in een sloppenwijk en vertelt hoe hij kinderen die in dezelfde omstandigheden opgroeien helpt ontsnappen uit de spiraal van armoede en geweld. Zsuzska Tóth uit Slowakije zet zich in voor Roma: een minderheidsgroep die door iedereen met de nek wordt aangekeken.

Zendingswerker Heleen van den Berg vertelt over haar werk in een opvangproject voor Syrische vluchtelingenkinderen in Libanon. In Zuid-Soedan speelt zich een uitzichtloos en vergeten conflict af, met ook hier een grote vluchtelingenstroom als gevolg. GZB-regiocoördinator Jaap Haasnoot bezoekt dit gebied geregeld en heeft veel contact met de vluchtelingen. Zowel het ochtend- als middagprogramma van de GZB-dag wordt geopend door ds. Cees van Duijn uit Delft.

De hele dag door zijn er kinder- en tienerprogramma’s, met onder andere een voorstelling van poppenspeler Jeroen van den Berg. Ook is er kinderopvang. Tijdens de pauze zijn er keuzeprogramma’s. De samenzang wordt begeleid door Jaap Kramer.

De GZB-dag wordt gehouden in de Midden Nederland Hallen in Barneveld en duurt van 9.45 uur tot 15.45 uur. Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher